burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16 parčića

Kenedi torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16 parčića

Sastojci

Kore od belanaca:

6 belanaca

200 g C Šećera u prahu

120 g mlevenog oraha

40 g brašna

Čokoladna kora:

2 jaja

100 g šećera

100 g brašna

25 g C Kakao praha

50 ml ulja

50 ml mleka

1 kašičica C Praška za pecivo

Preliv za čokoladnu koru:

100 ml mleka

25 g šećera

50 g čokolade

Fil:

6 žumanaca

180 g C Šećera u prahu (100 + 80)

1 kesica C Vanilin šećera

150 g putera

400 ml mleka

1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina

25 g C Čvrstina

Kenedi torta

Koraci pripreme

Priprema kora od belanaca:
Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni.

Priprema čokoladne kore:
Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.

Preliv za čokoladnu koru:
Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.

Priprema fila:
Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi.
Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.

Slaganje i dekoracija:
Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne.

Umutiti šlag i dekorisati tortu.

Naši proizvodi

Kenedi torta

Koraci pripreme

Priprema kora od belanaca:
Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni.

Priprema čokoladne kore:
Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.

Preliv za čokoladnu koru:
Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.

Priprema fila:
Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi.
Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.

Slaganje i dekoracija:
Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne.

Umutiti šlag i dekorisati tortu.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept