burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

750 g petit keksa

1,5 l mleka

5 C pudinga sa ukusom vanile

3 C vanilin šećera

100 g bele čokolade

250 g maslaca

6 kašika kristal šećera

150 g C šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

Keks torta

Koraci pripreme

Odmeriti malo mleka i sjediniti sa C pudingom, šećerom i C vanilin šećerom, a ostatak od 1,5 l staviti na ringlu da proključa.

Kada proključa, zakuvavamo puding i mešamo dok se ne stegne. Sklonimo sa ringle i odmah dodajemo u vruć fil belu čokoladu i mešamo dok se ona ne otopi.

Ostavljamo fil da se skroz ohladi. Sada umutimo slatku pavlaku i sklanjamo je sa strane.

U drugu posudu mutimo omakšani maslac i C šećer u prahu, kada se to sjedini dodajemo toj masi i ohlađen puding.

Zatim mutimu smesu od pudinga i maslaca dok se ne sjedini, dodajemo zatim slatku pavlaku toj smesi i opet mutimo.

Keks sam plehu ređala 5x4. Fil delimo na tri dela.

Ređanje: keks - fil - keks - fil - keks - fil - keks.

Ostavimo tortu par sati da se stegne u frižideru.

Za dekoraciju sam korisitla šlag, čokoladu, a vi možete dekorisati po želji!

Naši proizvodi

Keks torta

Koraci pripreme

Odmeriti malo mleka i sjediniti sa C pudingom, šećerom i C vanilin šećerom, a ostatak od 1,5 l staviti na ringlu da proključa.

Kada proključa, zakuvavamo puding i mešamo dok se ne stegne. Sklonimo sa ringle i odmah dodajemo u vruć fil belu čokoladu i mešamo dok se ona ne otopi.

Ostavljamo fil da se skroz ohladi. Sada umutimo slatku pavlaku i sklanjamo je sa strane.

U drugu posudu mutimo omakšani maslac i C šećer u prahu, kada se to sjedini dodajemo toj masi i ohlađen puding.

Zatim mutimu smesu od pudinga i maslaca dok se ne sjedini, dodajemo zatim slatku pavlaku toj smesi i opet mutimo.

Keks sam plehu ređala 5x4. Fil delimo na tri dela.

Ređanje: keks - fil - keks - fil - keks - fil - keks.

Ostavimo tortu par sati da se stegne u frižideru.

Za dekoraciju sam korisitla šlag, čokoladu, a vi možete dekorisati po želji!

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept