burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kapućino torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore

10 komada jaja

150 g šećera

100 g mlevenih lešnika

50 g čokolade u prahu

4 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

Fil I:

10 komada jaja

20 kašika šećera

100 g čokolade

250 g maslaca

150 g mlevenih lešnika

100 g mlevenog keksa

Fil II:

1/2 l slatke pavlake

Za ukrašavanje:

3 kesice C šlag krema sa ukusom vanile

4 kašike C šećera u prahu

4 kesice C vanil šećera

Kapućino torta

Koraci pripreme

Za kore (treba da se ispeku od navedenih sastojaka 4 kore):

Ulupati penasto jaja, pa dodati šećer i sve ostale sastojke. Ja celu masu ispečem u najvećem plehu od rerne, pa presečem po dužini, i svaku po debljini da dobijem 4 lente.

Fil I:
Izmiksati jaja sa šećerom, izlomiti čokoladu i lupati na pari dvadesetak minuta.

Kada se ohladi dodati umućen maslac, lešnike i mleveni keks.

Fil II:
Ulupati slatku pavlaku, ili C šlag penu sa kiselom vodom, pa dodati kapućino u prahu.

Ređanje torte: kora - fil I - fil II - kora - fil I - fil II …dok se sve ne utroši.

Ukrasiti ulupanim C šlag kremom sa 4 kašike C šećera u prahu i 4 kesice C vanilin šećera.

Naši proizvodi

Kapućino torta

Koraci pripreme

Za kore (treba da se ispeku od navedenih sastojaka 4 kore):

Ulupati penasto jaja, pa dodati šećer i sve ostale sastojke. Ja celu masu ispečem u najvećem plehu od rerne, pa presečem po dužini, i svaku po debljini da dobijem 4 lente.

Fil I:
Izmiksati jaja sa šećerom, izlomiti čokoladu i lupati na pari dvadesetak minuta.

Kada se ohladi dodati umućen maslac, lešnike i mleveni keks.

Fil II:
Ulupati slatku pavlaku, ili C šlag penu sa kiselom vodom, pa dodati kapućino u prahu.

Ređanje torte: kora - fil I - fil II - kora - fil I - fil II …dok se sve ne utroši.

Ukrasiti ulupanim C šlag kremom sa 4 kašike C šećera u prahu i 4 kesice C vanilin šećera.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept