burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Jednostavna keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g četvrtastog keksa

oko 150 ml mleka

50 g suvih kajsija ili suvog grožđa

100 g mlevenih oraha

Fil I:

2 C pudinga sa ukusom vanile

6 kašika šećera

700 ml mleka

100 g maslaca

3 kašike C šećera u prahu

Fil II:

1 kesica C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

150 ml mleka

Jednostavna keks torta

Koraci pripreme

Puding pomešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 700 ml da dobijete glatku smesu, a ostatak staviti da provri i u njega zakuvati pripremljen puding po uputstvu na kesici.

Skuvan puding prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i postepeno, uz mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga, da se dobije glatka krema.

Suve kajsije sitno naseckajte, a ako koristite suvo grožđe možete da ga raskravite u toploj vodi ili aromi ruma.

Keks namačite u mlako mleko i poređajte 4x4 keksa (ili već prema vašem poslužavniku) za koru, premažite delom fila, pospite mlevenim orasima i naseckanim kajsijama, i tako redom dok ima fila s tim što poslednji red keksa ne mažete pudingom.

Umutite C šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilujte tortu odozgo.

Naši proizvodi

Jednostavna keks torta

Koraci pripreme

Puding pomešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 700 ml da dobijete glatku smesu, a ostatak staviti da provri i u njega zakuvati pripremljen puding po uputstvu na kesici.

Skuvan puding prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i postepeno, uz mućenje, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga, da se dobije glatka krema.

Suve kajsije sitno naseckajte, a ako koristite suvo grožđe možete da ga raskravite u toploj vodi ili aromi ruma.

Keks namačite u mlako mleko i poređajte 4x4 keksa (ili već prema vašem poslužavniku) za koru, premažite delom fila, pospite mlevenim orasima i naseckanim kajsijama, i tako redom dok ima fila s tim što poslednji red keksa ne mažete pudingom.

Umutite C šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilujte tortu odozgo.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept