burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Jafa torta sa gotovim korama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

1 pakovanje Dr. Oetker krem kore

2 kesice C pudinga od vanile

2 kesice C pudinga od čokolada

100 g mlevenih oraha

100 g čokolade za mešenje

1 l mleka

250 g maslaca

250 g C šećera u prahu

600 g jafa keksa

1 pomorandža

1 kesica C šlag krema

150 ml mleka

Jafa torta sa gotovim korama

Koraci pripreme

Skuvati 2 kesice C pudinga od čokolade u 1/2 l mleka (po uputstvu na kesici). U vruć puding, čim ga sklonite sa vatre, dodati 100 g čokolade prethodno izlomkane na komadiće i mešati dok se čokolada ne otopi. Prekriti folijom da se ne bi stvarala korica i ostaviti da se ohladi.

Skuvati 2 kesice C pudinga od vanile u 1/2 l mleka. U vreo puding, čim ga sklonite s vatre, staviti 100 g mlevenih oraha tako da ih puding praktično popari i dobro izmešati. Prekriti folijom da se ne bi stvarala korica i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 250 g maslaca sa 250 g C prah šećera. Umućen maslac podeliti na dva dela. Jedan deo dodavati postepeno u ohlađen puding od čokolade uz neprestano mućenje mikserom, a drugi deo dodavati postepeno u ohlađen puding od vanile i oraha uz neprestano mućenje mikserom.

Iscediti sok od 1 pomorandže.

Na prvu krem koru naneti malo žutog fila, pa onda poređati po kori jafa keks namočen u sok od pomorandže crnim delom na dole. Preliti preko keksa otprilike polovinu žutog krema da se poravna. Staviti drugu koricu. Na drugu koricu staviti jafa keks i crni čokofil (opet otprilike polovinu fila). Na sledeću koricu jafa i ostatak žutog fila i na poslednju koricu samo crni fil.

Tortu ostaviti na hladno da se stegne i upije filove, najbolje preko noći.

C Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i dekorisati tortu.

Naši proizvodi

Jafa torta sa gotovim korama

Koraci pripreme

Skuvati 2 kesice C pudinga od čokolade u 1/2 l mleka (po uputstvu na kesici). U vruć puding, čim ga sklonite sa vatre, dodati 100 g čokolade prethodno izlomkane na komadiće i mešati dok se čokolada ne otopi. Prekriti folijom da se ne bi stvarala korica i ostaviti da se ohladi.

Skuvati 2 kesice C pudinga od vanile u 1/2 l mleka. U vreo puding, čim ga sklonite s vatre, staviti 100 g mlevenih oraha tako da ih puding praktično popari i dobro izmešati. Prekriti folijom da se ne bi stvarala korica i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 250 g maslaca sa 250 g C prah šećera. Umućen maslac podeliti na dva dela. Jedan deo dodavati postepeno u ohlađen puding od čokolade uz neprestano mućenje mikserom, a drugi deo dodavati postepeno u ohlađen puding od vanile i oraha uz neprestano mućenje mikserom.

Iscediti sok od 1 pomorandže.

Na prvu krem koru naneti malo žutog fila, pa onda poređati po kori jafa keks namočen u sok od pomorandže crnim delom na dole. Preliti preko keksa otprilike polovinu žutog krema da se poravna. Staviti drugu koricu. Na drugu koricu staviti jafa keks i crni čokofil (opet otprilike polovinu fila). Na sledeću koricu jafa i ostatak žutog fila i na poslednju koricu samo crni fil.

Tortu ostaviti na hladno da se stegne i upije filove, najbolje preko noći.

C Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i dekorisati tortu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept