burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Jafa torta bez pečenja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Keks korica:

300 g mlevenog keksa

150 g omekšalog margarina

50-100 g C šećera u prahu

200 ml soka od narandže

Krem:

1 l mleka

3 C pudinga po 40 g od vanile

5 kašika šećera

250 g margarina

50 g šećera u prahu

300 g jafa keksa

Jafa torta bez pečenja

Koraci pripreme

U 200 ml mleka razmutiti C puding i šećer, a ostalih 800 ml staviti na srednju vatru da provri. U mleko koje je provrilo zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Sve radimo na srednjoj vatri prvo da nam mleko ne bi se zalepilo za dno, a kasnije i puding.

Skloniti sa vatre pa prekriti folijom dok se ne ohladi, pa praviti koru od keksa. Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Kako je kome lakše ili ko šta ima. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio ulupati margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate.

Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

Naši proizvodi

Jafa torta bez pečenja

Koraci pripreme

U 200 ml mleka razmutiti C puding i šećer, a ostalih 800 ml staviti na srednju vatru da provri. U mleko koje je provrilo zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Sve radimo na srednjoj vatri prvo da nam mleko ne bi se zalepilo za dno, a kasnije i puding.

Skloniti sa vatre pa prekriti folijom dok se ne ohladi, pa praviti koru od keksa. Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.

Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Kako je kome lakše ili ko šta ima. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.

Kada se puding ohladio ulupati margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.

Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate.

Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.

Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept