burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Hristov venac

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

4 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

100 g krupno rendane čokolade

Za I fil:

1 l mleka

200 g šećera

200 g skrobnog brašna

250 g margarina

150 g C šećera u prahu

Za II fil:

12 žumanaca

700 ml mleka

1 kesica C pudinga od vanile

5 supenih kašika skrobnog brašna

125 g margarina

10 kašika šećera

150 g C šećera u prahu

250 g žele bombona

400 g rolera s lešnikom

Za III fil:

300 g mlevenih oraha

15 kašika mleka

5 kašika šećera

100 g čokolade

125 g margarina

150 g C šećera u prahu

Za premazivanje:

3 kesice C šlag krema

Hristov venac

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka pripremite smese za dve kore i svaku pecite po 20 minuta na 180 C.

Za prvi fil šećer i C čvrstin razmutite u malo mleka, pa zakuvajte u preostalom provrelom mleku.

Kada se zgusne, sklonite ga sa vatre i ohladite, pa sjedinite sa penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Drugi fil skuvajte od žumanaca, C pudinga i ostalih navedenih sastojaka, pa i u njega kad se ohladi, umešajte margarin umućen sa C šećerom u prahu i žele bombone.

Poparite orahe u vrelom mleku, pa ubacite topljenu čokoladu i kada se ohladi, sjedinite sa umućenim margarinom.

Na koru stavite pola prvog fila, a zatim poređajte rolere i pokrijte ih ostatkom fila.

Stavite drugu koru i nafilujte je drugim filom, a preko njega trećim.

Dobro ohladite tortu i premažite je C šlagom.

Naši proizvodi

Hristov venac

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka pripremite smese za dve kore i svaku pecite po 20 minuta na 180 C.

Za prvi fil šećer i C čvrstin razmutite u malo mleka, pa zakuvajte u preostalom provrelom mleku.

Kada se zgusne, sklonite ga sa vatre i ohladite, pa sjedinite sa penasto umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Drugi fil skuvajte od žumanaca, C pudinga i ostalih navedenih sastojaka, pa i u njega kad se ohladi, umešajte margarin umućen sa C šećerom u prahu i žele bombone.

Poparite orahe u vrelom mleku, pa ubacite topljenu čokoladu i kada se ohladi, sjedinite sa umućenim margarinom.

Na koru stavite pola prvog fila, a zatim poređajte rolere i pokrijte ih ostatkom fila.

Stavite drugu koru i nafilujte je drugim filom, a preko njega trećim.

Dobro ohladite tortu i premažite je C šlagom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept