burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Grčka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

12 jaja

12 kašika šećera

12 kašika mlevenog keksa

12 kašika oraha

Fil:

750 ml mleka

12 žumanaca

5 kašika šećera

1 vanilin C šećer

5 kašika brašna

1 margarin

250 g C šećera u prahu

Dodatno:

100 g bele milka čokolade

100 g crne milka čokolade

150 g plazme

Grčka torta

Koraci pripreme

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, pa dodati 4 kašike keksa i 4 kašike oraha.

Izmešati i peći u podmazanom plehu 20x30 na 200 stepeni. Ispeći još dve kore tako da dobijemo tri.

U žumanca dodamo 5 kašika šećera, 1 vanilin C šećer i 5 kašika brašna i malo mleka, a preostalo mleko staviti da proključa, pa zakuvati žumanca.

Skloniti sa vatre, pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu, pa dodati u ohlađen fil.

Iseckati čokoladu, crnu i belu i plazmu, pa dodati u fil.

Filovati: kora-fil-kora-fil-kora-fil.

Ostaviti na hladnom da se stegne preko noći, pa sutradan ukrasiti po želji

Naši proizvodi

Grčka torta

Koraci pripreme

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, pa dodati 4 kašike keksa i 4 kašike oraha.

Izmešati i peći u podmazanom plehu 20x30 na 200 stepeni. Ispeći još dve kore tako da dobijemo tri.

U žumanca dodamo 5 kašika šećera, 1 vanilin C šećer i 5 kašika brašna i malo mleka, a preostalo mleko staviti da proključa, pa zakuvati žumanca.

Skloniti sa vatre, pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu, pa dodati u ohlađen fil.

Iseckati čokoladu, crnu i belu i plazmu, pa dodati u fil.

Filovati: kora-fil-kora-fil-kora-fil.

Ostaviti na hladnom da se stegne preko noći, pa sutradan ukrasiti po želji

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept