burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Grčka milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za koru:

15 belanaca

15 kašika mlevene plazme

30 kašika šećera

15 kašika mlevenih oraha

1 C prašak za pecivo

Za fil:

15 žumanaca

20 kašika šećera

1/2 l mleka

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

100 g čokolade tamne

375 g margarina

50 g C prah šećera

Još:

100 g bele čokolade

100 g mlečne čokolade

150 g plazme

150 g oraha

Grčka milka torta

Koraci pripreme

Kratko umutite belanca, pa dodajte šećer i mikserom sjedinite tako da dobijete čvrst šne. Dodajte plazmu, orahe i prašak za pecivo, pa lagano promešajte. U plitak pleh sipajte trećinu smese i razmažite. Isepecite tanku koru na 180 stepeni C oko 15 minuta. Zatim sipajte drugu trećinu smese i ispecite drugu koru, a na isti način i treću.

Umutite žumanca sa šećerom (15 kašika) penasto i skuvajte na pari. Pokrijte providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.

U mleko sipajte puding i šećer (5 kašika) i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte puding providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.

Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte hladan fil sa žumancima i sjedinite mikserom. Zatim dodajte i puding i opet umutite.

U fil na kraju dodajte otopljenu mlečnu čokoladu i lagano promešajte da se svi sastojci sjedine, a onda dodajte seckanu belu čokoladu, plazmu i orahe. Promešajte.

Koru premažite filom, pa stavite sledeću koru i opet premažite filom, pa stavite i treću koru, a onda celu tortu premažite filom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grčka milka torta

Koraci pripreme

Kratko umutite belanca, pa dodajte šećer i mikserom sjedinite tako da dobijete čvrst šne. Dodajte plazmu, orahe i prašak za pecivo, pa lagano promešajte. U plitak pleh sipajte trećinu smese i razmažite. Isepecite tanku koru na 180 stepeni C oko 15 minuta. Zatim sipajte drugu trećinu smese i ispecite drugu koru, a na isti način i treću.

Umutite žumanca sa šećerom (15 kašika) penasto i skuvajte na pari. Pokrijte providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.

U mleko sipajte puding i šećer (5 kašika) i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pokrijte puding providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.

Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte hladan fil sa žumancima i sjedinite mikserom. Zatim dodajte i puding i opet umutite.

U fil na kraju dodajte otopljenu mlečnu čokoladu i lagano promešajte da se svi sastojci sjedine, a onda dodajte seckanu belu čokoladu, plazmu i orahe. Promešajte.

Koru premažite filom, pa stavite sledeću koru i opet premažite filom, pa stavite i treću koru, a onda celu tortu premažite filom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept