burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30 parčeta

Grčka kraljica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30 parčeta

Sastojci

Za kore:

20 belanaca

20 kašika šećera

8 kašika brašna

8 kašika mlevenih lešnika

Za fil:

20 žumanaca

20 kašika šećera

8 kašika brašna

1 l mleka

250 g margarina

125 g putera

150 g C šećera u prahu

300 g lomljenog keksa

250 g mlečne čokolade sa jagodom

100 g mlečne čokolade sa lešnicima

100 g mlevenih lešnika

300 g krem C šlaga

Grčka kraljica torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Ispeći 4 kore, 5 belanaca umutiti mikserom i čim dobije potrebnu čvrstinu postepeno dodavati 5 kašika šećera.

Dodati 2 kašike brašna,2 kašike mlevenih lešnika, pa lagano umešajte. Stavite da pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lagano ne porumeni.

Priprema fila:
Umutiti žumanca i šećer, brašno i malo mleka, ostatak mleka staviti da provri. U provrelo mleko dodati pripremljene sastojke i kuvajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.

Ostaviti sve da se ohladi. Dodati margarin i puter sobne temperature, prethodno umućene sa C šećerom u prahu.

Umešati varjačom lomljeni keks, mlevene lešnike, iseckanu čokoladu. Bitno je fil da bude skroz ohlađen da se čokolada ne istopi.

Ređati: kora - fil - kora - fil, kora - fil - kora - šlag.

Naši proizvodi

Grčka kraljica torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Ispeći 4 kore, 5 belanaca umutiti mikserom i čim dobije potrebnu čvrstinu postepeno dodavati 5 kašika šećera.

Dodati 2 kašike brašna,2 kašike mlevenih lešnika, pa lagano umešajte. Stavite da pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lagano ne porumeni.

Priprema fila:
Umutiti žumanca i šećer, brašno i malo mleka, ostatak mleka staviti da provri. U provrelo mleko dodati pripremljene sastojke i kuvajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.

Ostaviti sve da se ohladi. Dodati margarin i puter sobne temperature, prethodno umućene sa C šećerom u prahu.

Umešati varjačom lomljeni keks, mlevene lešnike, iseckanu čokoladu. Bitno je fil da bude skroz ohlađen da se čokolada ne istopi.

Ređati: kora - fil - kora - fil, kora - fil - kora - šlag.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept