burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Francuska torta sa likerom od čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Fil:

6 jaja

200 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

200 g čokolade za kuvanje

300 g margarina

1 čašica likera od čokolade

Kore:

14 jaja

300 g C šećera u prahu

200 g čokolade

300 g margarina

300 g mlevenog keksa

Francuska torta sa likerom od čokolade

Koraci pripreme

Fil:
6 jaja, 200 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilinog šećera umutiti i kuvati na pari.

Pri kraju kuvanja dodati 200 g čokolade za kuvanje.

Kada se ohladi dodati 300 g margarina i 1 čašicu likera od čokolade. Sve lepo razmututi.

Kore:
14 belanaca umutiti sa 300 g C šećera u prahu i dodati 14 žumanaca. Zatim dodati 200 g čokolade za kuvanje, 300 g margarina, 300 g mlevenog keksa i sve dobro umutiti.

Od smese ispeći 4 kore. Kada se kore ohlade poprskati ih likerom od čokolade.

Naši proizvodi

Francuska torta sa likerom od čokolade

Koraci pripreme

Fil:
6 jaja, 200 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilinog šećera umutiti i kuvati na pari.

Pri kraju kuvanja dodati 200 g čokolade za kuvanje.

Kada se ohladi dodati 300 g margarina i 1 čašicu likera od čokolade. Sve lepo razmututi.

Kore:
14 belanaca umutiti sa 300 g C šećera u prahu i dodati 14 žumanaca. Zatim dodati 200 g čokolade za kuvanje, 300 g margarina, 300 g mlevenog keksa i sve dobro umutiti.

Od smese ispeći 4 kore. Kada se kore ohlade poprskati ih likerom od čokolade.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept