burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Ferero torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Korice:

12 belanaca

12 kašika šećera

300 g mlevenih pečenih lešnika

3 kašike brašna

Fil:

12 žumanaca

5 kašika C čvrstina

500 ml mleka

2 C vanilin šećera

200 g crne čokolade

250 g maslaca

250 g C šećera u prahu

500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake

Ganaš:

200 ml slatke pavlake

200 g crne čokolade

Ferero torta

Koraci pripreme

Umututi belanca sa šećerom, dodati lešnik i brašno.

Korice peći u tankim plehovima 5 minuta na 250 stepeni. Od ove mase ispeći 6-7 korica.

U vrelo mleko dodati penasto umućena žumanca i C čvrstin. Zatim dodati C vanilin šećer i mešati varjačom dok se fil ne zgusne.

U vruc fil dodati čokoladu, mešati dok se čokolada ne otopi ili ostaviti fil da se ohladi.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom.

Svaku koricu premazati filom, zatim umućenim C kremom sa ukusom slatke pavlake i tako dok se ne utroši sav fil i korice.

Zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti čokoladu.

Mešati dok se ganaš ne prohladi i preliti tortu. Dekorisati tortu po želji.

Naši proizvodi

Ferero torta

Koraci pripreme

Umututi belanca sa šećerom, dodati lešnik i brašno.

Korice peći u tankim plehovima 5 minuta na 250 stepeni. Od ove mase ispeći 6-7 korica.

U vrelo mleko dodati penasto umućena žumanca i C čvrstin. Zatim dodati C vanilin šećer i mešati varjačom dok se fil ne zgusne.

U vruc fil dodati čokoladu, mešati dok se čokolada ne otopi ili ostaviti fil da se ohladi.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom.

Svaku koricu premazati filom, zatim umućenim C kremom sa ukusom slatke pavlake i tako dok se ne utroši sav fil i korice.

Zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti čokoladu.

Mešati dok se ganaš ne prohladi i preliti tortu. Dekorisati tortu po želji.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept