0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 20
5 belanca
150 g šećera
1 kašika sirćeta
200-250 g eurokrema
5 žumanaca
3 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
2 C šlag krema od vanile
200 g C šećera u prahu
1 l mleka + oko 300 ml mleka za C šlag krem
1 kocka margarina
100 g crne čokolade
100 g mlevenog keksa
100 g bele čokolade
2 C šlaga za dekorisanje
Patišpanj:
Odvojiti 5 belanca i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati 150 g šećera (kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje), pri kraju mućenja dodati kašiku sirćeta.
Ovu koricu je jako teško ispeći, to domaćice znaju, ali ja imam neku svoju "caku". Uključim rernu na 250 C. Smesu izlijem u kalup širine 26cm, prethodno obložen pek papirom (možete i u drugi kalup, meni je najbolji onaj sa obručem, zato je velika količina fila, pa da se lepo stegne i bude ravnomerno).
Ubacim izlivenu smesu u rernu i odmah smanjim na 150 C, uključim tajmer na 50 minuta i dok ne otkuca poslednji minut ne otvaram rernu.
Ispečenu koru, izvadim ostavim da se ohladi (obruč uklonim dok se patišpanj ohladi, operem i opet ga vratim za filovanje).
Fil:
U 3 C pudinga od vanile umutiti u malo hladnog mleka, dodati 2 C vanilin šećera i spojiti to sa penasto umućenih 5 žumanaca. U provrelo mleko ubaciti sve to sjedinjeno i mešati da ne zagori, odmah skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Staviti providnu foliju da puding ne hvata koricu. Umutiti penasto margarin sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom.
Posebno umutiti 2 C šlag krema sa 300 ml mleka i zatim sjediniti ručno sa pudingom u koji smo prehodno ubacili margarin.
Podeliti fil na dva dela, u jedan ubaciti 100 g topljene čokolade, 100 g mlevenog keksa, u drugi deo ubaciti belu čokoladu.
Zatim sledi filovanje torte, patišpanj premazati sa 200-250 g eurokrema, zatim preko ide beli fil, pa crni fil. Ostaviti da se stegne.
Na kraju dekorisati C šlagom.
Patišpanj:
Odvojiti 5 belanca i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati 150 g šećera (kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje), pri kraju mućenja dodati kašiku sirćeta.
Ovu koricu je jako teško ispeći, to domaćice znaju, ali ja imam neku svoju "caku". Uključim rernu na 250 C. Smesu izlijem u kalup širine 26cm, prethodno obložen pek papirom (možete i u drugi kalup, meni je najbolji onaj sa obručem, zato je velika količina fila, pa da se lepo stegne i bude ravnomerno).
Ubacim izlivenu smesu u rernu i odmah smanjim na 150 C, uključim tajmer na 50 minuta i dok ne otkuca poslednji minut ne otvaram rernu.
Ispečenu koru, izvadim ostavim da se ohladi (obruč uklonim dok se patišpanj ohladi, operem i opet ga vratim za filovanje).
Fil:
U 3 C pudinga od vanile umutiti u malo hladnog mleka, dodati 2 C vanilin šećera i spojiti to sa penasto umućenih 5 žumanaca. U provrelo mleko ubaciti sve to sjedinjeno i mešati da ne zagori, odmah skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Staviti providnu foliju da puding ne hvata koricu. Umutiti penasto margarin sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom.
Posebno umutiti 2 C šlag krema sa 300 ml mleka i zatim sjediniti ručno sa pudingom u koji smo prehodno ubacili margarin.
Podeliti fil na dva dela, u jedan ubaciti 100 g topljene čokolade, 100 g mlevenog keksa, u drugi deo ubaciti belu čokoladu.
Zatim sledi filovanje torte, patišpanj premazati sa 200-250 g eurokrema, zatim preko ide beli fil, pa crni fil. Ostaviti da se stegne.
Na kraju dekorisati C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.