burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 20

Eurokrem-čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

Patišpanj:

5 belanca

150 g šećera

1 kašika sirćeta

200-250 g eurokrema

Fil:

5 žumanaca

3 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

2 C šlag krema od vanile

200 g C šećera u prahu

1 l mleka + oko 300 ml mleka za C šlag krem

1 kocka margarina

100 g crne čokolade

100 g mlevenog keksa

100 g bele čokolade

2 C šlaga za dekorisanje

Eurokrem-čokoladna torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Odvojiti 5 belanca i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati 150 g šećera (kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje), pri kraju mućenja dodati kašiku sirćeta.

Ovu koricu je jako teško ispeći, to domaćice znaju, ali ja imam neku svoju "caku". Uključim rernu na 250 C. Smesu izlijem u kalup širine 26cm, prethodno obložen pek papirom (možete i u drugi kalup, meni je najbolji onaj sa obručem, zato je velika količina fila, pa da se lepo stegne i bude ravnomerno).

Ubacim izlivenu smesu u rernu i odmah smanjim na 150 C, uključim tajmer na 50 minuta i dok ne otkuca poslednji minut ne otvaram rernu.

Ispečenu koru, izvadim ostavim da se ohladi (obruč uklonim dok se patišpanj ohladi, operem i opet ga vratim za filovanje).

Fil:
U 3 C pudinga od vanile umutiti u malo hladnog mleka, dodati 2 C vanilin šećera i spojiti to sa penasto umućenih 5 žumanaca. U provrelo mleko ubaciti sve to sjedinjeno i mešati da ne zagori, odmah skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

Staviti providnu foliju da puding ne hvata koricu. Umutiti penasto margarin sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom.

Posebno umutiti 2 C šlag krema sa 300 ml mleka i zatim sjediniti ručno sa pudingom u koji smo prehodno ubacili margarin.

Podeliti fil na dva dela, u jedan ubaciti 100 g topljene čokolade, 100 g mlevenog keksa, u drugi deo ubaciti belu čokoladu.

Zatim sledi filovanje torte, patišpanj premazati sa 200-250 g eurokrema, zatim preko ide beli fil, pa crni fil. Ostaviti da se stegne.

Na kraju dekorisati C šlagom.

Naši proizvodi

Eurokrem-čokoladna torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Odvojiti 5 belanca i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati 150 g šećera (kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje), pri kraju mućenja dodati kašiku sirćeta.

Ovu koricu je jako teško ispeći, to domaćice znaju, ali ja imam neku svoju "caku". Uključim rernu na 250 C. Smesu izlijem u kalup širine 26cm, prethodno obložen pek papirom (možete i u drugi kalup, meni je najbolji onaj sa obručem, zato je velika količina fila, pa da se lepo stegne i bude ravnomerno).

Ubacim izlivenu smesu u rernu i odmah smanjim na 150 C, uključim tajmer na 50 minuta i dok ne otkuca poslednji minut ne otvaram rernu.

Ispečenu koru, izvadim ostavim da se ohladi (obruč uklonim dok se patišpanj ohladi, operem i opet ga vratim za filovanje).

Fil:
U 3 C pudinga od vanile umutiti u malo hladnog mleka, dodati 2 C vanilin šećera i spojiti to sa penasto umućenih 5 žumanaca. U provrelo mleko ubaciti sve to sjedinjeno i mešati da ne zagori, odmah skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

Staviti providnu foliju da puding ne hvata koricu. Umutiti penasto margarin sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom.

Posebno umutiti 2 C šlag krema sa 300 ml mleka i zatim sjediniti ručno sa pudingom u koji smo prehodno ubacili margarin.

Podeliti fil na dva dela, u jedan ubaciti 100 g topljene čokolade, 100 g mlevenog keksa, u drugi deo ubaciti belu čokoladu.

Zatim sledi filovanje torte, patišpanj premazati sa 200-250 g eurokrema, zatim preko ide beli fil, pa crni fil. Ostaviti da se stegne.

Na kraju dekorisati C šlagom.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept