burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija22

Dušmanska torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
22

Sastojci

40 jaja

300 g mlevenih oraha

250 g margarina

200 g C šećer u prahu

100 g C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

40 kašika šećera

1 pomorandža

200 g crne čokolade

Dušmanska torta

Koraci pripreme

Kora:
20 belanaca umutiti sa 20 kašika šećera, dodati 20 žumanaca, lepo sve umutiti zatim dodati 300 g mlevenih oraha lagano mutiti i dodati prašak za pecivo i C kakao, razliti smesu u kalup kakav želite da vam bude torta, peći na 200 stepeni oko 30 min. dok ne porumeni.

Fil:
20 jaja umutiti sa 20 kašika šećera (duže mutiti) pa kuvati na pari, kada je fil pri kraju dodati čokoladu i sve lepo sjediniti.

Fil je gotov kada ostane trag od mućkalice na posudi, ostavite da se potpuno ohladi, zatim izmiksajte 250 g margarina sa C šećerom u prahu i lagano dodajte u čokoladni fil sve to lepo sjedinite i dodati koru od narandže.

Kada Vam bude gotova kora isecite je na pola i prelivajte sokom od ceđene narandže pa filujte.

Ostavite i fil za gore i sa strane jer je najlepša filom cela da se filuje.

Naši proizvodi

Dušmanska torta

Koraci pripreme

Kora:
20 belanaca umutiti sa 20 kašika šećera, dodati 20 žumanaca, lepo sve umutiti zatim dodati 300 g mlevenih oraha lagano mutiti i dodati prašak za pecivo i C kakao, razliti smesu u kalup kakav želite da vam bude torta, peći na 200 stepeni oko 30 min. dok ne porumeni.

Fil:
20 jaja umutiti sa 20 kašika šećera (duže mutiti) pa kuvati na pari, kada je fil pri kraju dodati čokoladu i sve lepo sjediniti.

Fil je gotov kada ostane trag od mućkalice na posudi, ostavite da se potpuno ohladi, zatim izmiksajte 250 g margarina sa C šećerom u prahu i lagano dodajte u čokoladni fil sve to lepo sjedinite i dodati koru od narandže.

Kada Vam bude gotova kora isecite je na pola i prelivajte sokom od ceđene narandže pa filujte.

Ostavite i fil za gore i sa strane jer je najlepša filom cela da se filuje.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept