0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
150 g + 100 g C šećera u prahu
250 g brašna
250 g mlevenih oraha
300 g šećera
3 šoljice meda
3 štangle čokolade
1 čaša kisele vode
1 C vanilin šećer
1 kesica C sode bikarbone
čokolada za ukras
Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom, soda bikarbonom. Ispeći 10 tankih kora.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Fondan se pravi tako što 100 g kristal šećera prokuvate sa malo vode, mešate dok se ne ohladi, pa dodati 100 g prah šećera. Možete dodati neki ekstrat.
Na kraju ja pravim leptirove od čokolade uz pomoć šprica.
Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom, soda bikarbonom. Ispeći 10 tankih kora.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Fondan se pravi tako što 100 g kristal šećera prokuvate sa malo vode, mešate dok se ne ohladi, pa dodati 100 g prah šećera. Možete dodati neki ekstrat.
Na kraju ja pravim leptirove od čokolade uz pomoć šprica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.