burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Dadina Doboš Torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

150 g + 100 g C šećera u prahu

250 g brašna

250 g mlevenih oraha

300 g šećera

3 šoljice meda

3 štangle čokolade

1 čaša kisele vode

1 C vanilin šećer

1 kesica C sode bikarbone

čokolada za ukras

Dadina Doboš Torta

Koraci pripreme

Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom, soda bikarbonom. Ispeći 10 tankih kora.

Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, čokoladu, kesicu vanilin šećera.

Fondan se pravi tako što 100 g kristal šećera prokuvate sa malo vode, mešate dok se ne ohladi, pa dodati 100 g prah šećera. Možete dodati neki ekstrat.

Na kraju ja pravim leptirove od čokolade uz pomoć šprica.

Naši proizvodi

Dadina Doboš Torta

Koraci pripreme

Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom, soda bikarbonom. Ispeći 10 tankih kora.

Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, čokoladu, kesicu vanilin šećera.

Fondan se pravi tako što 100 g kristal šećera prokuvate sa malo vode, mešate dok se ne ohladi, pa dodati 100 g prah šećera. Možete dodati neki ekstrat.

Na kraju ja pravim leptirove od čokolade uz pomoć šprica.

Autor

Danka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept