burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čokomoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

4 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Prvi fil:

700 g kisele pavlake

300 g mlevenog keksa

250 g C šećera u prahu

Drugi fil:

500 g C šlaga

400 ml hladnije kisele vode

I još:

100 g čokolade

50 g margarina za glazuru

Čokomoko torta

Koraci pripreme

Prvo umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, C kakao, C prašak za pecivo, zatim sve izmiksati.

Posebno belanca umutiti u čvrst sneg i dodavati malo po malo u masu sa žumancima i varjačom polako mešati. Ispeći dve kore na pek papiru, pa ih podeliti na pola i tako dobiti 4 kore.

Za prvi fil je potrebno izmešati pavlaku sa mlevenim keksom i mlevenim šećerom.

Za drugi fil je potrebno umutiti čvrst C šlag sa kiselom vodom.

Zatim od oba fila odvojiti po tri kašike i u posebnoj činiji to promešati i ostaviti za kasnije premazivanje torte.

Za pripremu torte:
Prva kora (natopiti čokoladnim mlekom), fil od pavlake i keksa, zatim šlag, opet kora natopljena čokoladnim mlekom i tako do kraja.

Zadnju koru premazati odvojenim filom koji smo prethodno pripremili, sa svih strana.

Napraviti glazuru tako što se otope čokolada i margarin, prelijemo tortu i dodamo dekorativne mrvice.

Ostaviti u frižider da se ohladi i uživati u svakom zalogaju.

Naši proizvodi

Čokomoko torta

Koraci pripreme

Prvo umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, C kakao, C prašak za pecivo, zatim sve izmiksati.

Posebno belanca umutiti u čvrst sneg i dodavati malo po malo u masu sa žumancima i varjačom polako mešati. Ispeći dve kore na pek papiru, pa ih podeliti na pola i tako dobiti 4 kore.

Za prvi fil je potrebno izmešati pavlaku sa mlevenim keksom i mlevenim šećerom.

Za drugi fil je potrebno umutiti čvrst C šlag sa kiselom vodom.

Zatim od oba fila odvojiti po tri kašike i u posebnoj činiji to promešati i ostaviti za kasnije premazivanje torte.

Za pripremu torte:
Prva kora (natopiti čokoladnim mlekom), fil od pavlake i keksa, zatim šlag, opet kora natopljena čokoladnim mlekom i tako do kraja.

Zadnju koru premazati odvojenim filom koji smo prethodno pripremili, sa svih strana.

Napraviti glazuru tako što se otope čokolada i margarin, prelijemo tortu i dodamo dekorativne mrvice.

Ostaviti u frižider da se ohladi i uživati u svakom zalogaju.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept