burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčića

Čokomanija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčića

Sastojci

Kora:

na vrh kašičice C prašak za pecivo

150 g lešnika

6 belanaca

6 velikih kašika šećera

6 velikih kašika brašna

3 kašike krema

Za fil:

6 žumanaca

100 g šećera

100 g C šećera u prahu

2 C pudinga od vanile

2 velike kašike brašna

1 l meka

1 C vanilin šećer

250 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

Čokomanija

Koraci pripreme

Kora:
Dobro umutimo belanca, dodamo šećer, pa brašno. Na pek papir staviti lešnike i posuti ih dobivenom smesom.

Peći oko 10 minuta na 180°C dok dobije boju pa ohladiti.

Okrenuti koru kako bi lešnici bili na vrhu. Kada se kora ohladi premazati kremom.

Fil:
800 ml mleka skuvati sa C vanilin šećerom. Umutiti žumance i šećer, dodati 2 C pudinga, brašno i 200 ml mleka.

To ukuvati u uvrelo mleko kao puding i ohladiti uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Margarin dobro izmiksati sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađenu smesu.

Podeliti fil u 2 posude i u 1 dodati istopljenu čokoladu, dok drugi fil ostaje žut.

Naši proizvodi

Čokomanija

Koraci pripreme

Kora:
Dobro umutimo belanca, dodamo šećer, pa brašno. Na pek papir staviti lešnike i posuti ih dobivenom smesom.

Peći oko 10 minuta na 180°C dok dobije boju pa ohladiti.

Okrenuti koru kako bi lešnici bili na vrhu. Kada se kora ohladi premazati kremom.

Fil:
800 ml mleka skuvati sa C vanilin šećerom. Umutiti žumance i šećer, dodati 2 C pudinga, brašno i 200 ml mleka.

To ukuvati u uvrelo mleko kao puding i ohladiti uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Margarin dobro izmiksati sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađenu smesu.

Podeliti fil u 2 posude i u 1 dodati istopljenu čokoladu, dok drugi fil ostaje žut.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept