0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika brašna
9 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
soli po potrebi
2 C pudinga od čokolade
600 ml mleka
200 g čokolade
200 g C šećera u prahu
100 g margarina
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade
200-250 g C šlaga po potrebi
margarina po potrebi
200 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Kora:
Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera i malo soli u čvrst šam, zatim postepeno dodavati 3 žumanceta i nastaviti sa mućenjem.
Zatim umešati po 3 kašike brašna i C kakaoa te 1/3 kesice C praška za pecivo pa sve lagano promešati.
Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200°C 10-15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil I:
C puding ramutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućen C puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme rastopiti čokoladu na pari, a zatim je umešati u ohlađen puding i dobro promešati. Na kraju dodati margarin i C šećer u prahu i mutiti dok fil ne postane kremast.
Fil II:
Na pari umutiti slatku pavlaku sa rastopljenom čokoladom, a zatim umućenu smesu razliti u veću posudu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 4 sata da se stegne.
Ukoliko i posle hlađenja smesa bude tečna, umutiti C šlag pa postepeno u njega dodavati smesu od čokolade i slatke pavlake i malo margarina po potrebi.
Finalni postupak: kora, fil I, kora, fil II, kora.
Za dekoraciju rastopiti crnu i belu čokoladu i ukrasiti po želji.
Kora:
Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera i malo soli u čvrst šam, zatim postepeno dodavati 3 žumanceta i nastaviti sa mućenjem.
Zatim umešati po 3 kašike brašna i C kakaoa te 1/3 kesice C praška za pecivo pa sve lagano promešati.
Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200°C 10-15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil I:
C puding ramutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućen C puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme rastopiti čokoladu na pari, a zatim je umešati u ohlađen puding i dobro promešati. Na kraju dodati margarin i C šećer u prahu i mutiti dok fil ne postane kremast.
Fil II:
Na pari umutiti slatku pavlaku sa rastopljenom čokoladom, a zatim umućenu smesu razliti u veću posudu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 4 sata da se stegne.
Ukoliko i posle hlađenja smesa bude tečna, umutiti C šlag pa postepeno u njega dodavati smesu od čokolade i slatke pavlake i malo margarina po potrebi.
Finalni postupak: kora, fil I, kora, fil II, kora.
Za dekoraciju rastopiti crnu i belu čokoladu i ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.