burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čokolina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za kore:

9 jaja

9 kašika šećera

9 kašika brašna

9 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

soli po potrebi

Za fil I:

2 C pudinga od čokolade

600 ml mleka

200 g čokolade

200 g C šećera u prahu

100 g margarina

Za fil II:

500 ml slatke pavlake

300 g čokolade

200-250 g C šlaga po potrebi

margarina po potrebi

Za dekoraciju:

200 g crne čokolade

100 g bele čokolade

Čokolina

Koraci pripreme

Kora:
Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera i malo soli u čvrst šam, zatim postepeno dodavati 3 žumanceta i nastaviti sa mućenjem.

Zatim umešati po 3 kašike brašna i C kakaoa te 1/3 kesice C praška za pecivo pa sve lagano promešati.

Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200°C 10-15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.

Fil I:
C puding ramutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućen C puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme rastopiti čokoladu na pari, a zatim je umešati u ohlađen puding i dobro promešati. Na kraju dodati margarin i C šećer u prahu i mutiti dok fil ne postane kremast.

Fil II:
Na pari umutiti slatku pavlaku sa rastopljenom čokoladom, a zatim umućenu smesu razliti u veću posudu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 4 sata da se stegne.

Ukoliko i posle hlađenja smesa bude tečna, umutiti C šlag pa postepeno u njega dodavati smesu od čokolade i slatke pavlake i malo margarina po potrebi.

Finalni postupak: kora, fil I, kora, fil II, kora.

Za dekoraciju rastopiti crnu i belu čokoladu i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokolina

Koraci pripreme

Kora:
Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera i malo soli u čvrst šam, zatim postepeno dodavati 3 žumanceta i nastaviti sa mućenjem.

Zatim umešati po 3 kašike brašna i C kakaoa te 1/3 kesice C praška za pecivo pa sve lagano promešati.

Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 200°C 10-15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.

Fil I:
C puding ramutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućen C puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme rastopiti čokoladu na pari, a zatim je umešati u ohlađen puding i dobro promešati. Na kraju dodati margarin i C šećer u prahu i mutiti dok fil ne postane kremast.

Fil II:
Na pari umutiti slatku pavlaku sa rastopljenom čokoladom, a zatim umućenu smesu razliti u veću posudu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 4 sata da se stegne.

Ukoliko i posle hlađenja smesa bude tečna, umutiti C šlag pa postepeno u njega dodavati smesu od čokolade i slatke pavlake i malo margarina po potrebi.

Finalni postupak: kora, fil I, kora, fil II, kora.

Za dekoraciju rastopiti crnu i belu čokoladu i ukrasiti po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept