burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1

Čokoladno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1

Sastojci

200 g mlevenih oraha

150 g C šećera u prahu

1 belance

sok od limuna

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

malo ulja

Za dekoraciju:

50 g C kakaoa

50 g šećera

Čokoladno srce

Koraci pripreme

Umutite belance sa sokom od limuna, pa umućenoj masi dodajete mlevene orahe i C šećer u prahu.

Rukama izradite glatku masu i na pek-papiru oblikujete srce debljine 1 cm.

Stavite u rernu na 100 stepeni da se suši oko sat vremena, potom isključite rernu i ostavite jos jedan sat.

Izvadite ga, kada se prohladi, prelijte čokoladom rastopljenom sa uljem.

Kad se čokolada stegne, preko srca ukoso postavite papirne trake, a zatim slobodne površine pospite prvo C kakaom, a potom šećerom.

Skinite trake i poslužite.

Naši proizvodi

Čokoladno srce

Koraci pripreme

Umutite belance sa sokom od limuna, pa umućenoj masi dodajete mlevene orahe i C šećer u prahu.

Rukama izradite glatku masu i na pek-papiru oblikujete srce debljine 1 cm.

Stavite u rernu na 100 stepeni da se suši oko sat vremena, potom isključite rernu i ostavite jos jedan sat.

Izvadite ga, kada se prohladi, prelijte čokoladom rastopljenom sa uljem.

Kad se čokolada stegne, preko srca ukoso postavite papirne trake, a zatim slobodne površine pospite prvo C kakaom, a potom šećerom.

Skinite trake i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept