0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 jaja
100 g C šećera u prahu
3 kašike C kakao praha
100 g oraha
1 kašika brašna
1 kašika ulja
3/4 mleka
2 C pudinga od čokolade
200 g čokolade
2 jaja
200 g C šećera u prahu
50 ml mleka za natapanje kore
2 kašike čoko praha
1 kašičica ruma
Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 100 g šećera, 6 žumanaca, 100 g oraha, čoko prah, 1 kašiku ulja i 1 kašiku brašna.
Sipati masu u pleh (prethodno staviti hartiju na dno pleha i podmazati uljem obod i posuti brašnom).
Staviti da se peče u zagrejanoj rerni u pleh prečnika 26 cm, na 200 stepeni. Probati čačkalicom, kada je suva onda je kora pečena.
Odložiti je da se ohladi i skinuti hartiju sa nje.
Skuvati fil. Od 3/4 l mleka, odvojiti malo da se umuti C puding. U mleko staviti 150 g šećera i ostaviti da provri.
2 belanca umutiti u čvrst sneg sa 50 g šećera, dodati 2 žumanca, 2 C pudinga.
Ispečenu i ohlađenu koru iseći na pola. Kore natopiti sa ponekom kašikom hladnog mleka u koje ste stavili 1 kašičicu ruma.
Isfilovati tortu. Ostavite je da se ohladi.
Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, pa dodati 100 g šećera, 6 žumanaca, 100 g oraha, čoko prah, 1 kašiku ulja i 1 kašiku brašna.
Sipati masu u pleh (prethodno staviti hartiju na dno pleha i podmazati uljem obod i posuti brašnom).
Staviti da se peče u zagrejanoj rerni u pleh prečnika 26 cm, na 200 stepeni. Probati čačkalicom, kada je suva onda je kora pečena.
Odložiti je da se ohladi i skinuti hartiju sa nje.
Skuvati fil. Od 3/4 l mleka, odvojiti malo da se umuti C puding. U mleko staviti 150 g šećera i ostaviti da provri.
2 belanca umutiti u čvrst sneg sa 50 g šećera, dodati 2 žumanca, 2 C pudinga.
Ispečenu i ohlađenu koru iseći na pola. Kore natopiti sa ponekom kašikom hladnog mleka u koje ste stavili 1 kašičicu ruma.
Isfilovati tortu. Ostavite je da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.