0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
200 ml vode
200 g šećera
100 g čokolada
100 g C kakaoa
50 g margarina
5 belanca
5 kašika šećera
1 kašika brašna
4 kašike mlevenog keksa
15 žumanaca
10 kašika C šećera u prahu
2-3 kašike mleka
200 g margarina
200 g C šećera u prahu
300 g višanja
malo vode
4 kašike šećera
malo ruma
C šlag
Fil 1:
Sve sastojke kuvati 15 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Skinuti s vatre da se ohladi.
Kore:
Umutiti 5 belanca sa 5 kašika šećera,1 kašika brašna, 2 kašike fila od čokolade, 4 kašike mlevenog keksa. Ispeći ovakve 3 kore.
Fil 2:
Umututi 15 žumanaca sa 10 kašika C šećera u prahu, 2-3 kašike mleka i kuvati na pari.
Umutiti 200 g margarina sa 200 g C šećera u prahu.
Kada su filovi ohlađeni sjedine se prvi i drugi sa margarinom.
300 g višanja prokuvati sa malo vode i 4 kašike šećera.
Zatim se stave u malo ruma, neko vreme da odstoje i procede se.
Filovati: kora - fil - kora - fil - višnje - kora- fil - C šlag.
Fil 1:
Sve sastojke kuvati 15 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Skinuti s vatre da se ohladi.
Kore:
Umutiti 5 belanca sa 5 kašika šećera,1 kašika brašna, 2 kašike fila od čokolade, 4 kašike mlevenog keksa. Ispeći ovakve 3 kore.
Fil 2:
Umututi 15 žumanaca sa 10 kašika C šećera u prahu, 2-3 kašike mleka i kuvati na pari.
Umutiti 200 g margarina sa 200 g C šećera u prahu.
Kada su filovi ohlađeni sjedine se prvi i drugi sa margarinom.
300 g višanja prokuvati sa malo vode i 4 kašike šećera.
Zatim se stave u malo ruma, neko vreme da odstoje i procede se.
Filovati: kora - fil - kora - fil - višnje - kora- fil - C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.