burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija18

Čokoladna torta sa suvim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
18

Sastojci

Korice (za 4 korice):

16 belanca

400 g brašna

400 g raznog suvog voća (suve šljive, kajsije, brusnica, grožđe, smokve...)

500 g šećera

2 limuna

Fil:

16 žumanca

16 kašika šećera

100 ml mleka

4 kašike brašna

200 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca

6 kašike C šećera u prahu

3-4 kesice C vanilin šećera

Glazura:

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

Čokoladna torta sa suvim voćem

Koraci pripreme

Priprema korica:
Potrebne su vam 4 korice dimenzija otprilike 20x32 cm, sa tim što sam ja spremala 2 velike korice u plehu dimenzija 40x32 cm, pa delila na pola.

Ako spremate 4 korice, onda svaka po 4 belanca i srazmerno šećer, brašno, suvo voće i ostali sastojci, a kad spremate 2 velike korice onda vam za jednu treba:
8 belanaca, 200 g brašna, 200 g suvog voća sitno naseckanog, 250 g šećera, narendana korica od 1 limuna i 3-4 kašike soka od limuna.

Belanca i šećer umutite u čvrst šam. Dodajte limunovu koricu i limunov sok. Umutite.

Lagano umešajte brašno i suvo voće posuto sa malo brašna. Sipajte na podmazan pek papir u veliki pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta (probajte čačkalicom).

Pečenu prohlađenu koru podelite na dva dela. Isto uradite sa preostalih 8 belanaca.

Priprema fila:
Žicom penasto umutite žumanca sa šećerom. Umešajte brašno i dodajte mleko.

Fil kuvajte na pari da počne da se zgušnjava (treba mu oko 15-tak minuta).

Dodajte u fil nalomljenu čokoladu i uz mešanje kuvajte još dok se sva čokolada ne otopi.

Sklonite fil sa vatre i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite maslac sa C prah šećerom i C vanilin šećerom.

U maslac dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema od čokolade uz mućenje mikserom da dobijete glatku kremu.

Filovanje:
Krem do čokolade podelite otprilike na 3 jednaka dela i nafilujte 3 korice.

Četvrtu, poslednju koricu, prelijte ganašem od čokolade.

Priprema ganaša:
Čokoladu nalomkajte u činiju. Slatku pavlaku zagrejte skoro do vrenja. Vrelom pavlakom prelijte čokoladu.

Ostavite par minuta prelivenu čokoladu da toplota počne da deluje i onda mešajte smesu dok se sva čokolada ne otopi.

Pripremljen ganaš ostavite da se prohladi i malo stegne pa tek onda prelijte tortu.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa suvim voćem

Koraci pripreme

Priprema korica:
Potrebne su vam 4 korice dimenzija otprilike 20x32 cm, sa tim što sam ja spremala 2 velike korice u plehu dimenzija 40x32 cm, pa delila na pola.

Ako spremate 4 korice, onda svaka po 4 belanca i srazmerno šećer, brašno, suvo voće i ostali sastojci, a kad spremate 2 velike korice onda vam za jednu treba:
8 belanaca, 200 g brašna, 200 g suvog voća sitno naseckanog, 250 g šećera, narendana korica od 1 limuna i 3-4 kašike soka od limuna.

Belanca i šećer umutite u čvrst šam. Dodajte limunovu koricu i limunov sok. Umutite.

Lagano umešajte brašno i suvo voće posuto sa malo brašna. Sipajte na podmazan pek papir u veliki pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta (probajte čačkalicom).

Pečenu prohlađenu koru podelite na dva dela. Isto uradite sa preostalih 8 belanaca.

Priprema fila:
Žicom penasto umutite žumanca sa šećerom. Umešajte brašno i dodajte mleko.

Fil kuvajte na pari da počne da se zgušnjava (treba mu oko 15-tak minuta).

Dodajte u fil nalomljenu čokoladu i uz mešanje kuvajte još dok se sva čokolada ne otopi.

Sklonite fil sa vatre i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite maslac sa C prah šećerom i C vanilin šećerom.

U maslac dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema od čokolade uz mućenje mikserom da dobijete glatku kremu.

Filovanje:
Krem do čokolade podelite otprilike na 3 jednaka dela i nafilujte 3 korice.

Četvrtu, poslednju koricu, prelijte ganašem od čokolade.

Priprema ganaša:
Čokoladu nalomkajte u činiju. Slatku pavlaku zagrejte skoro do vrenja. Vrelom pavlakom prelijte čokoladu.

Ostavite par minuta prelivenu čokoladu da toplota počne da deluje i onda mešajte smesu dok se sva čokolada ne otopi.

Pripremljen ganaš ostavite da se prohladi i malo stegne pa tek onda prelijte tortu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept