burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16 parčića

Čokoladna torta sa mlevenim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16 parčića

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

150 g C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

1 dl ulja

1,5 dl mleka

160 g brašna

2 kašike C Kakao praha

1 kesica C Praška za pecivo

3 kašike mlevenih oraha

Za fil:

150 g maslaca

100 g C Šećera u prahu

200 g mlevenog keksa

2,5 dl mleka

Za dekoraciju:

250 g freš sira neslanog

1 kesica C Vanilin šećera

180 g čokoladnog krema

Čokoladna torta sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Pleh obložite papirom za pečenje.

Umutite penasto jaja, šećer u prahu i vanilin šećer.

Dodajte ulje, mleko i na kraju umešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao i orahe.

Sve dobro sjediniti i sipati u pripremljen pleh.

Peći na 180 C stepeni oko 20 minuta. Gotovu koru odvojiti od papira i podeliti na 3 kore popreko.

Fil pripremiti od navedenih namirnica tako što pomešate mikserom omekšali maslac, šećer u prahu, keks i mleko.

Stavite jednu koru na tacnu i nanesite pola fila. Opet koru pa ostatak fila i na kraju treću koru.

Tortu premazati filom od sira, vanile i čokoladnog krema.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Pleh obložite papirom za pečenje.

Umutite penasto jaja, šećer u prahu i vanilin šećer.

Dodajte ulje, mleko i na kraju umešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao i orahe.

Sve dobro sjediniti i sipati u pripremljen pleh.

Peći na 180 C stepeni oko 20 minuta. Gotovu koru odvojiti od papira i podeliti na 3 kore popreko.

Fil pripremiti od navedenih namirnica tako što pomešate mikserom omekšali maslac, šećer u prahu, keks i mleko.

Stavite jednu koru na tacnu i nanesite pola fila. Opet koru pa ostatak fila i na kraju treću koru.

Tortu premazati filom od sira, vanile i čokoladnog krema.

Ukrasiti po želji.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept