0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 parčića
4 jajeta
150 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
1 dl ulja
1,5 dl mleka
160 g brašna
2 kašike C Kakao praha
1 kesica C Praška za pecivo
3 kašike mlevenih oraha
150 g maslaca
100 g C Šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
2,5 dl mleka
250 g freš sira neslanog
1 kesica C Vanilin šećera
180 g čokoladnog krema
Pleh obložite papirom za pečenje.
Umutite penasto jaja, šećer u prahu i vanilin šećer.
Dodajte ulje, mleko i na kraju umešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao i orahe.
Sve dobro sjediniti i sipati u pripremljen pleh.
Peći na 180 C stepeni oko 20 minuta. Gotovu koru odvojiti od papira i podeliti na 3 kore popreko.
Fil pripremiti od navedenih namirnica tako što pomešate mikserom omekšali maslac, šećer u prahu, keks i mleko.
Stavite jednu koru na tacnu i nanesite pola fila. Opet koru pa ostatak fila i na kraju treću koru.
Tortu premazati filom od sira, vanile i čokoladnog krema.
Ukrasiti po želji.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Umutite penasto jaja, šećer u prahu i vanilin šećer.
Dodajte ulje, mleko i na kraju umešajte brašno sa praškom za pecivo, kakao i orahe.
Sve dobro sjediniti i sipati u pripremljen pleh.
Peći na 180 C stepeni oko 20 minuta. Gotovu koru odvojiti od papira i podeliti na 3 kore popreko.
Fil pripremiti od navedenih namirnica tako što pomešate mikserom omekšali maslac, šećer u prahu, keks i mleko.
Stavite jednu koru na tacnu i nanesite pola fila. Opet koru pa ostatak fila i na kraju treću koru.
Tortu premazati filom od sira, vanile i čokoladnog krema.
Ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.