burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna torta s pomorandžom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja (kora)

5 jaja i 3 žumanca (fil)

250 g maslaca

250 g C šećera u prahu

300 g oraha

3 pomorandže

100 g čokolade

3 kašike C kokosovog brašna

1 C vanilin šećer

C Šlag krem sa ukusom čokolade

Čokoladna torta s pomorandžom

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike C kokosovog brašna i 2 kašike običnog brašna.

Smesu razliti u 3 kalupa koja su prethodno obloženi pek papirom i peći na 200-220 stepeni.

Fil:
Umutiti 5 jaja i 3 žumanca sa 250 g C šećera u prahu i kuvati na pari. Na pola kuvanja dodati 50 g maslaca, 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže i 1 C vanilin šećer.

Kada se fil ohladi umutiti dobro preostali maslac (200g) i dodavati kašiku po kašiku fila da se dobro sjedini.

Filovati svaku koru torte.

Naši proizvodi

Čokoladna torta s pomorandžom

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike C kokosovog brašna i 2 kašike običnog brašna.

Smesu razliti u 3 kalupa koja su prethodno obloženi pek papirom i peći na 200-220 stepeni.

Fil:
Umutiti 5 jaja i 3 žumanca sa 250 g C šećera u prahu i kuvati na pari. Na pola kuvanja dodati 50 g maslaca, 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže i 1 C vanilin šećer.

Kada se fil ohladi umutiti dobro preostali maslac (200g) i dodavati kašiku po kašiku fila da se dobro sjedini.

Filovati svaku koru torte.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept