0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 šolja brašna
1 šolja šećera
3 kašike C kakaoa
1/2 kašičice C sode bikrabone
6 kašika margarina sobne temperature
1 šolja mleka
1 kašika extrata od vanile
1 jaje
1/2 šolje šećera
2 kašike C kakaoa
2 kašike C gustina
250 ml slatke pavlake
1 kašika extrata od vanile
1 kašika margarina
2 kašike vode
1 kašika margarina
2 kašike C kakaoa
3/4 šolje C šećera u prahu
1 kašika extrata od vanile
1 kašika meda
Zagrejati rernu na 175 stepeni.
Pouljiti i posuti brašnom tepsiju, srednju okruglu.
Pomešajte zajedno brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu u velikoj posudi.
Dodajte margarin, mleko, jaje i C vanilin šećer.
Mutiti sve niskom brzinom dok se svi sastojci ne umešaju.
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju, pa pecite 30-35minuta.
Pečeno testo ohladite 10 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.
Kad se ohladila kora presecite je na dva ili dela.
Pomešajte šećer, C kakao i C gustin i postepeno dodavajte slatku pavlaku, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući dok mešavine se ne zgusne i proključa.
Prohladite pa umešajte umućen margarin i vanilu pa odmah stavite na koru u pritisnite drugom.
Preliv od čokolade:
Vodu, margarin i med staviti u šerpu da proključa. Ukloniti sa vatre pa umešati kako.
Postepeno dodavati C šećer u prahu i mešati, dodati C vanilin šećer i dobro izmešati, da bude glatko.
Blago ohladiti i preliti preko kore
Zagrejati rernu na 175 stepeni.
Pouljiti i posuti brašnom tepsiju, srednju okruglu.
Pomešajte zajedno brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu u velikoj posudi.
Dodajte margarin, mleko, jaje i C vanilin šećer.
Mutiti sve niskom brzinom dok se svi sastojci ne umešaju.
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju, pa pecite 30-35minuta.
Pečeno testo ohladite 10 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.
Kad se ohladila kora presecite je na dva ili dela.
Pomešajte šećer, C kakao i C gustin i postepeno dodavajte slatku pavlaku, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući dok mešavine se ne zgusne i proključa.
Prohladite pa umešajte umućen margarin i vanilu pa odmah stavite na koru u pritisnite drugom.
Preliv od čokolade:
Vodu, margarin i med staviti u šerpu da proključa. Ukloniti sa vatre pa umešati kako.
Postepeno dodavati C šećer u prahu i mešati, dodati C vanilin šećer i dobro izmešati, da bude glatko.
Blago ohladiti i preliti preko kore
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.