burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

1 šolja brašna

1 šolja šećera

3 kašike C kakaoa

1/2 kašičice C sode bikrabone

6 kašika margarina sobne temperature

1 šolja mleka

1 kašika extrata od vanile

1 jaje

Čokoladni fil:

1/2 šolje šećera

2 kašike C kakaoa

2 kašike C gustina

250 ml slatke pavlake

1 kašika extrata od vanile

1 kašika margarina

Preliv od čokolade:

2 kašike vode

1 kašika margarina

2 kašike C kakaoa

3/4 šolje C šećera u prahu

1 kašika extrata od vanile

1 kašika meda

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 175 stepeni.

Pouljiti i posuti brašnom tepsiju, srednju okruglu.

Pomešajte zajedno brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu u velikoj posudi.

Dodajte margarin, mleko, jaje i C vanilin šećer.

Mutiti sve niskom brzinom dok se svi sastojci ne umešaju.

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju, pa pecite 30-35minuta.

Pečeno testo ohladite 10 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.

Kad se ohladila kora presecite je na dva ili dela.

Pomešajte šećer, C kakao i C gustin i postepeno dodavajte slatku pavlaku, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući dok mešavine se ne zgusne i proključa.

Prohladite pa umešajte umućen margarin i vanilu pa odmah stavite na koru u pritisnite drugom.

Preliv od čokolade:
Vodu, margarin i med staviti u šerpu da proključa. Ukloniti sa vatre pa umešati kako.

Postepeno dodavati C šećer u prahu i mešati, dodati C vanilin šećer i dobro izmešati, da bude glatko.

Blago ohladiti i preliti preko kore

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 175 stepeni.

Pouljiti i posuti brašnom tepsiju, srednju okruglu.

Pomešajte zajedno brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu u velikoj posudi.

Dodajte margarin, mleko, jaje i C vanilin šećer.

Mutiti sve niskom brzinom dok se svi sastojci ne umešaju.

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju, pa pecite 30-35minuta.

Pečeno testo ohladite 10 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.

Kad se ohladila kora presecite je na dva ili dela.

Pomešajte šećer, C kakao i C gustin i postepeno dodavajte slatku pavlaku, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući dok mešavine se ne zgusne i proključa.

Prohladite pa umešajte umućen margarin i vanilu pa odmah stavite na koru u pritisnite drugom.

Preliv od čokolade:
Vodu, margarin i med staviti u šerpu da proključa. Ukloniti sa vatre pa umešati kako.

Postepeno dodavati C šećer u prahu i mešati, dodati C vanilin šećer i dobro izmešati, da bude glatko.

Blago ohladiti i preliti preko kore

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept