burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 12 osoba

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 12 osoba

Sastojci

12 jaja

700 g šećera

9 kašika mlevenih oraha

6 kašika belog brašna

150 g C kakao praha

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

100 g čokolade za tortu

400 g C šlag krema sa ukusom čokolade

1 l mleka

4 C pudinga sa ukusom čokolade

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore (3x):
4 jaja, 100 g šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 2 kašike C kakao praha, 2 kašike belog brašna.

Umutiti čvrst sneg od belanca i šećera. Kada se umuti, dodati C kakao, orahe i brašno.

Zatim izmešati sve sastojke i peći koru. A žumanca koja su nam preostala, upotrebljavamo za kuvanje fila.

Fil:
800 ml mleka, 400 g šećera staviti na vatri da se kuva, a u preostalih 200 ml mleka staviti žumanca koja su nam ostala.

Dodajemo i 4 C pudinga od čokolade i 100 g C kakao praha. Ove sastojke izmiksiramo, i stavimo u mleku koje ključa, da bi se skuvalo.

Kada se skuva, u vreo fil stavimo 100 g crne čokolade za kuvanje i ostavimo fil da se ohladi.

Kada se ohladi, dodamo 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu. Mikserom sjedinimo mesu i fil je spreman za filovanje kore.

Redosled: kora - fil - kora - fil.

Tortu ukrasiti sa 400 g C šlag krema sa ukusom čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore (3x):
4 jaja, 100 g šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 2 kašike C kakao praha, 2 kašike belog brašna.

Umutiti čvrst sneg od belanca i šećera. Kada se umuti, dodati C kakao, orahe i brašno.

Zatim izmešati sve sastojke i peći koru. A žumanca koja su nam preostala, upotrebljavamo za kuvanje fila.

Fil:
800 ml mleka, 400 g šećera staviti na vatri da se kuva, a u preostalih 200 ml mleka staviti žumanca koja su nam ostala.

Dodajemo i 4 C pudinga od čokolade i 100 g C kakao praha. Ove sastojke izmiksiramo, i stavimo u mleku koje ključa, da bi se skuvalo.

Kada se skuva, u vreo fil stavimo 100 g crne čokolade za kuvanje i ostavimo fil da se ohladi.

Kada se ohladi, dodamo 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu. Mikserom sjedinimo mesu i fil je spreman za filovanje kore.

Redosled: kora - fil - kora - fil.

Tortu ukrasiti sa 400 g C šlag krema sa ukusom čokolade.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept