burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 parčića

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 parčića

Sastojci

Kore:

6 jaja

12 kašika šećera

6 kašika ulja

10 kašika mleka

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

2 C pudinga sa čokoladom

500 ml čokoladnog mleka za prskanje kora

Fil:

1 l mleka

6 kašika šećera

4 C pudinga čokolada

6 žumanaca

400 g čokolade

375 g margarina

250 g C šećera u prahu

400 g C šlaga

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst šam, zatim postepeno dodati šećer pa žumanca, pa ulje i mleko. Lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C puding čokoladu.

Peći na 180 stepeni 20 min. Iseći tako da se dobiju 3 kore. Poprskati svaku koru čokoladnim mlekom.

Fil:
Skuvati C puding u mleku i u vruće umešati 250 g čokolade da se otopi. Ostaviti da se ohladi.

6 žumanaca skuvati na pari sa malo C šećera u prahu i 150 g čokolade i to ohladiti.

Umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i sve zajedno sjediniti tako da se dobije prava čokoladna fina krema.

Filovati tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, okolo premazati tortu šlagom i ukrasiti.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst šam, zatim postepeno dodati šećer pa žumanca, pa ulje i mleko. Lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C puding čokoladu.

Peći na 180 stepeni 20 min. Iseći tako da se dobiju 3 kore. Poprskati svaku koru čokoladnim mlekom.

Fil:
Skuvati C puding u mleku i u vruće umešati 250 g čokolade da se otopi. Ostaviti da se ohladi.

6 žumanaca skuvati na pari sa malo C šećera u prahu i 150 g čokolade i to ohladiti.

Umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i sve zajedno sjediniti tako da se dobije prava čokoladna fina krema.

Filovati tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, okolo premazati tortu šlagom i ukrasiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept