burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Korice (za 2):

8 belanaca

9 kašika šećera

9 kašika mlevenog keksa

3 kašike prezli

5 kašika mlevene čokolade

2 kašika brašna

Fil 1:

16 žumanaca

250 g C šećera u prahu

400 g čokolade za mešnju

Fil 2:

4 C Pudinga od čokolade

1 l mleka

1 margarin

Čokoladna torta

Koraci pripreme

8 belanaca umutiti sa 9 kašika šećera, 9 kašika mlevenog keksa, 3 kašike prezli, 5 kašika mlevene čokolade, 2 kašika brašna, sve to umutiti i podeliti u dva tanjira.

Ispeći 2 korice. Isti postupak još jednom, sve ovako umutiti tako da dobijete ukupno 4 korice.

Fil 1:
Umutiti 16 žumanaca sa 250 g C šećera u prahu i kuvati to na pari, pa kada je skoro kuvano dodati 400 g čokolade za mešnju.

Fil 2:
4 C Pudinga od čokolade skuvati u 1 l mleka, zasladiti po ukusu, pa kada je skoro kuvano dodati kockicu margarina.

Ostaviti da se ohladi, pa hladan fil umutiti sa 1 margarinom, u tako umućen fil dodavati malo prvog fila i sve mutiti zajedno.

Filovati kora, pa fil i sve tako redom, okolo se može premazati sa ostatkom fila i narendati malo čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

8 belanaca umutiti sa 9 kašika šećera, 9 kašika mlevenog keksa, 3 kašike prezli, 5 kašika mlevene čokolade, 2 kašika brašna, sve to umutiti i podeliti u dva tanjira.

Ispeći 2 korice. Isti postupak još jednom, sve ovako umutiti tako da dobijete ukupno 4 korice.

Fil 1:
Umutiti 16 žumanaca sa 250 g C šećera u prahu i kuvati to na pari, pa kada je skoro kuvano dodati 400 g čokolade za mešnju.

Fil 2:
4 C Pudinga od čokolade skuvati u 1 l mleka, zasladiti po ukusu, pa kada je skoro kuvano dodati kockicu margarina.

Ostaviti da se ohladi, pa hladan fil umutiti sa 1 margarinom, u tako umućen fil dodavati malo prvog fila i sve mutiti zajedno.

Filovati kora, pa fil i sve tako redom, okolo se može premazati sa ostatkom fila i narendati malo čokolade.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept