burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

9 jaja

9 kašika brašna

3 C praška za pecivo

18 kašika C šećera u prahu

3 C vanilin šećera

180 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca

9 kašika mlevenih lešnika

9 kašika mlevenog keksa

čokoladno mleko

500 g maskarpone sira

400 g nutele

500 ml slatke pavlake

6 kašika mlevenih napolitanki od lešnika

2 C šlag krema za ukrašavanje

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 iste kore na sledeći način:
Odvojiti belanca od žumanca od 3 jaja. Belanca umutiti u čvrst sneg uz povremeno dodavanje 6 kašika C prah šećera. Rastopiti trećinu maslaca i 60 g čokolade za kuvanje.

Umutiti žumanca, dodati im 3 kašika brašna, otopljen maslac i čokoladu, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i po 3 kašike mlevenih lešnika i keksa. Postepeno umešati sneg od belanca.

Koru peći na 180°C. Ponoviti postupak da dobijemo 3 kore.

Za fil umutiti slatku pavlaku, maskarpone sir i nutelu.

Sve lepo sjediniti. Umutiti 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika napolitanki od lešnika, prethodno ih sameljite.

Filovanje torte:
Kora + čokoladno mleko + 1 fila + kora + čokoladno mleko + 1 fila + kora.

Umutiti 2 C šlag krema i premazati tortu sa svih strana, ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 iste kore na sledeći način:
Odvojiti belanca od žumanca od 3 jaja. Belanca umutiti u čvrst sneg uz povremeno dodavanje 6 kašika C prah šećera. Rastopiti trećinu maslaca i 60 g čokolade za kuvanje.

Umutiti žumanca, dodati im 3 kašika brašna, otopljen maslac i čokoladu, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i po 3 kašike mlevenih lešnika i keksa. Postepeno umešati sneg od belanca.

Koru peći na 180°C. Ponoviti postupak da dobijemo 3 kore.

Za fil umutiti slatku pavlaku, maskarpone sir i nutelu.

Sve lepo sjediniti. Umutiti 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika napolitanki od lešnika, prethodno ih sameljite.

Filovanje torte:
Kora + čokoladno mleko + 1 fila + kora + čokoladno mleko + 1 fila + kora.

Umutiti 2 C šlag krema i premazati tortu sa svih strana, ukrasiti po želji.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept