burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1 pakovanje braon gotovih kora za tortu

200 ml čokoladnog mleka

8 jaja

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

400 g čokolade za kuvanje

300 g C šlaga

100 g čokoladice

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojite belanac od žumanaca. Posebno umutite margarin sa 125 g C šećera u prahu, pa u tu smesu lagano dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Kada se sve lepo umuti nastavite da miksate i lagano ulivajte 400 g prethodno otpljenu čokoladu.

Belanac umitite u čvrst šne polako dodavajući 125 g C šećera u prahu.

Špatulom dodajte tako umućen belanac u čokoladnu smesu i to polagano, iz nekoliko puta.

Tu nemojte koristiti mikser već špatulom iz širokog kruga mešajte.

Umutite i 300 g C šlaga sa 125 ml hladne kisele vode.

Korice prethodno dobro nakvasite čokoladnim mlekom.

Ređajte korica, fil, šlag i tako tri puta.

Možete ubaciti i višnje preko po želji, ređati u kalup po želji.

Preko ukrasiti čokoladicama po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojite belanac od žumanaca. Posebno umutite margarin sa 125 g C šećera u prahu, pa u tu smesu lagano dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Kada se sve lepo umuti nastavite da miksate i lagano ulivajte 400 g prethodno otpljenu čokoladu.

Belanac umitite u čvrst šne polako dodavajući 125 g C šećera u prahu.

Špatulom dodajte tako umućen belanac u čokoladnu smesu i to polagano, iz nekoliko puta.

Tu nemojte koristiti mikser već špatulom iz širokog kruga mešajte.

Umutite i 300 g C šlaga sa 125 ml hladne kisele vode.

Korice prethodno dobro nakvasite čokoladnim mlekom.

Ređajte korica, fil, šlag i tako tri puta.

Možete ubaciti i višnje preko po želji, ređati u kalup po želji.

Preko ukrasiti čokoladicama po želji.

Autor

Andrijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept