0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16 jaja
16 kašika šećera
4 kašike C kakaoa
16 kašika ulja
16 kašika vode
16 kašika brašna
1,5 C praška za pecivo (podeliti na 4 dela)
500 ml slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje
1 l čokoladnog mleka
3 C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina za mešnju
100 g C šećera u prahu
C šlag
Fil 1:
Sipamo slatku pavlaku u šerpu i stavimo čokoladu i zagrevamo na blagoj vatri dok se čokolada ne istopi uz povremeno mešanje.
Kada se istopi skinuti sa vatre.
Fil 2:
Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva na blagoj vatri.
Kada proključa sjediniti sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre.
Dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se hladi možete ispeći korice.
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da bude penasto. Dodati 4 žumanca, 4 kašike vode i 4 kašike ulja.
Zatim dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/4 pripremljenog C praška za pecivo.
Peći u četvrtastom plehu 38x23cm. Postupak ponoviti još 3 puta. Ostaviti korice da se ohlade.
Kada su se filovi ohladili umutiti margarin i C prah šećer da bude penasto. Dodati C puding i sve zajedno dobro umutiti.
Prvi fil dobro izmešati dok ne postane mekši. Filove podeliti na tri dela.
Filovati tortu: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora.
Dekoracija po izboru, npr. C šlagom.
Fil 1:
Sipamo slatku pavlaku u šerpu i stavimo čokoladu i zagrevamo na blagoj vatri dok se čokolada ne istopi uz povremeno mešanje.
Kada se istopi skinuti sa vatre.
Fil 2:
Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva na blagoj vatri.
Kada proključa sjediniti sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre.
Dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se hladi možete ispeći korice.
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da bude penasto. Dodati 4 žumanca, 4 kašike vode i 4 kašike ulja.
Zatim dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/4 pripremljenog C praška za pecivo.
Peći u četvrtastom plehu 38x23cm. Postupak ponoviti još 3 puta. Ostaviti korice da se ohlade.
Kada su se filovi ohladili umutiti margarin i C prah šećer da bude penasto. Dodati C puding i sve zajedno dobro umutiti.
Prvi fil dobro izmešati dok ne postane mekši. Filove podeliti na tri dela.
Filovati tortu: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora.
Dekoracija po izboru, npr. C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.