burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

16 jaja

16 kašika šećera

4 kašike C kakaoa

16 kašika ulja

16 kašika vode

16 kašika brašna

1,5 C praška za pecivo (podeliti na 4 dela)

Fil 1:

500 ml slatke pavlake

400 g čokolade za kuvanje

Fil 2:

1 l čokoladnog mleka

3 C pudinga od čokolade

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

100 g čokolade za kuvanje

250 g margarina za mešnju

100 g C šećera u prahu

Za dekoraciju:

C šlag

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Fil 1:
Sipamo slatku pavlaku u šerpu i stavimo čokoladu i zagrevamo na blagoj vatri dok se čokolada ne istopi uz povremeno mešanje.

Kada se istopi skinuti sa vatre.

Fil 2:
Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva na blagoj vatri.

Kada proključa sjediniti sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre.

Dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se hladi možete ispeći korice.

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da bude penasto. Dodati 4 žumanca, 4 kašike vode i 4 kašike ulja.

Zatim dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/4 pripremljenog C praška za pecivo.

Peći u četvrtastom plehu 38x23cm. Postupak ponoviti još 3 puta. Ostaviti korice da se ohlade.

Kada su se filovi ohladili umutiti margarin i C prah šećer da bude penasto. Dodati C puding i sve zajedno dobro umutiti.

Prvi fil dobro izmešati dok ne postane mekši. Filove podeliti na tri dela.

Filovati tortu: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora.

Dekoracija po izboru, npr. C šlagom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Fil 1:
Sipamo slatku pavlaku u šerpu i stavimo čokoladu i zagrevamo na blagoj vatri dok se čokolada ne istopi uz povremeno mešanje.

Kada se istopi skinuti sa vatre.

Fil 2:
Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva na blagoj vatri.

Kada proključa sjediniti sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre.

Dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se hladi možete ispeći korice.

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da bude penasto. Dodati 4 žumanca, 4 kašike vode i 4 kašike ulja.

Zatim dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/4 pripremljenog C praška za pecivo.

Peći u četvrtastom plehu 38x23cm. Postupak ponoviti još 3 puta. Ostaviti korice da se ohlade.

Kada su se filovi ohladili umutiti margarin i C prah šećer da bude penasto. Dodati C puding i sve zajedno dobro umutiti.

Prvi fil dobro izmešati dok ne postane mekši. Filove podeliti na tri dela.

Filovati tortu: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora.

Dekoracija po izboru, npr. C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept