burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

150 g šećera

3 kašike brašna

3 kašike prezli

(tako 3 kore)

Fil:

1,3 l mleka

6 C pudinga od čokolade

500 g margarina

200 g C šećera u prahu

500 g C šlag krema

300 g šećera

200 g čokolade

kutija kakao

Čokoladna torta

Koraci pripreme

200 g šećera i 200 g vode pomešati i staviti u šerpu da provri.

Dodati 200 g čokolade, 2/3 margarina i kutiju kakao. Mešati dok se ne zgusne, i staviti to da se ohladi.

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera u to dodati 3,4 kašike ovaj crni fil 3 kašike brašna i 3 kašike prezle.

Peći 3 ovakve kore na 250°C u plehu 45x25.

Za fil u 1,3 l mleka skuvati 6 C pudinga od čokolade.

Kad se ohladi dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i onaj kuvani fil sa kakaom.

Umutiti 500 g C šlag krema sa 500 g kisele vode.

Ređati: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

200 g šećera i 200 g vode pomešati i staviti u šerpu da provri.

Dodati 200 g čokolade, 2/3 margarina i kutiju kakao. Mešati dok se ne zgusne, i staviti to da se ohladi.

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera u to dodati 3,4 kašike ovaj crni fil 3 kašike brašna i 3 kašike prezle.

Peći 3 ovakve kore na 250°C u plehu 45x25.

Za fil u 1,3 l mleka skuvati 6 C pudinga od čokolade.

Kad se ohladi dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i onaj kuvani fil sa kakaom.

Umutiti 500 g C šlag krema sa 500 g kisele vode.

Ređati: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Ukrasiti po želji.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept