burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1/2 C praška za pecivo

200 ml čokoladnog mleka

Za I fil:

4 jaja

100 g C prah šećera

200 g margarina

150 g mlevenog keksa

150 g čokolade za kuvanje

4 kašike šećera

Za II fil:

2 kesice C šlag krema od čokolade

200 ml mleka

Za glazuru:

2 jaja

4 kašike šećera

200 g čokolade za kuvanje

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Uključite rernu da se zagreje. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer malo po malo, a zatim ostale sastojke.

Smesu stavite u okrugli pleh prethodno podmazan sa malo margarina i brašna, a možete da koristite i papir za pečenje.

Koru pecite 15 min., na 180 stepeni.

Prvi fil:
Umutite belanca sa šećerom. Čokoladu istopite na pari. U belanca postepeno dodajte žumanca, a zatim dodajte i vruću čokoladu i lagano sjediniti smesu.

U drugoj posudi izmutite margarin i C prah šećer i toj smesi lagano dodajte jaja i čokoladu, a na kraju u smesu dodajte i mleveni keks.

Za drugi fil umutite samo C krem šlag s mlekom u čvrstu kremu.

Za glazuru je potrebno da umutite jaja i šećer, te da ih prokuvate na pari, potom dodajte i čokoladu i lagano mešajte dok ne dobijete sjajnu glazuru.

Kada je glazura gotova, na poslužavnik stavite koru, prelijte je čokoladnim mlekom, stavite prvi čokoladni fil, pa čokoladnu kremu i na kraju prelijte glazurom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Uključite rernu da se zagreje. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer malo po malo, a zatim ostale sastojke.

Smesu stavite u okrugli pleh prethodno podmazan sa malo margarina i brašna, a možete da koristite i papir za pečenje.

Koru pecite 15 min., na 180 stepeni.

Prvi fil:
Umutite belanca sa šećerom. Čokoladu istopite na pari. U belanca postepeno dodajte žumanca, a zatim dodajte i vruću čokoladu i lagano sjediniti smesu.

U drugoj posudi izmutite margarin i C prah šećer i toj smesi lagano dodajte jaja i čokoladu, a na kraju u smesu dodajte i mleveni keks.

Za drugi fil umutite samo C krem šlag s mlekom u čvrstu kremu.

Za glazuru je potrebno da umutite jaja i šećer, te da ih prokuvate na pari, potom dodajte i čokoladu i lagano mešajte dok ne dobijete sjajnu glazuru.

Kada je glazura gotova, na poslužavnik stavite koru, prelijte je čokoladnim mlekom, stavite prvi čokoladni fil, pa čokoladnu kremu i na kraju prelijte glazurom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept