burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija<20

Čokoladna super torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
<20

Sastojci

Za kore:

9 jaja

9 kašika šećera

6 kašika brašna

6 pune kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Za krem:

1 l mleka

3 kesice pudinga od čokolade

5 pune kašike C kakaoa

100 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

6 kašika C šećera u prahu

Za šlag:

300 g C šlaga

2 dl kisele vode

5 kašika C šećera u prahu

1 čaša kisele pavlake

Čokoladna super torta

Koraci pripreme

Kore:
Za jednu koru odvojite 3 žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa 3 kašike šećera dok ne postane penasto, pa lagano dodajte 2 kašike brašna pomešanog sa 2 kašike C kakaoa i trećinu kesice C praška za pecivo. Sve sjedinite pa lagano umešajte.

Ovako dobijenu masu sipajte u pravougaoni pleh (možete i u okrugli), na koji ste stavili papir za pečenje i pecite koru oko 15 minuta na 200 C. Ponovite postupak i za dve ostale kore.

Krem:
Za krem odvojite trećinu mleka pa u njega umešajte C puding i C kakao, pa kad dobijete masu, dodajte je u preostalo provrelo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i sve dobro umutite mikserom.

Ostavite da se krem hladi uz povremeno mešanje, kako se ne bi odozgo uhvatila korica. U hladan krem dodajte umućen margarin sa C šećerom u prahu i sve dobro umutite mikserom da dobijete masu.

Šlag:
U odgovarajući sud sipajte kiselu vodu, dodajte C šećer u prahu i C šlag i mutite dok ne postane čvrst šlag.

Dodajte kiselu pavlaku i lagano je sjedinite sa šlagom.

Slaganje torte: Kora - krem - šlag - kora - krem - šlag- kora.

Poslednju koru možete ukrasite po svojoj želji (kremom, šlagom ili čokoladnim prelivom.)

Naši proizvodi

Čokoladna super torta

Koraci pripreme

Kore:
Za jednu koru odvojite 3 žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa 3 kašike šećera dok ne postane penasto, pa lagano dodajte 2 kašike brašna pomešanog sa 2 kašike C kakaoa i trećinu kesice C praška za pecivo. Sve sjedinite pa lagano umešajte.

Ovako dobijenu masu sipajte u pravougaoni pleh (možete i u okrugli), na koji ste stavili papir za pečenje i pecite koru oko 15 minuta na 200 C. Ponovite postupak i za dve ostale kore.

Krem:
Za krem odvojite trećinu mleka pa u njega umešajte C puding i C kakao, pa kad dobijete masu, dodajte je u preostalo provrelo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i sve dobro umutite mikserom.

Ostavite da se krem hladi uz povremeno mešanje, kako se ne bi odozgo uhvatila korica. U hladan krem dodajte umućen margarin sa C šećerom u prahu i sve dobro umutite mikserom da dobijete masu.

Šlag:
U odgovarajući sud sipajte kiselu vodu, dodajte C šećer u prahu i C šlag i mutite dok ne postane čvrst šlag.

Dodajte kiselu pavlaku i lagano je sjedinite sa šlagom.

Slaganje torte: Kora - krem - šlag - kora - krem - šlag- kora.

Poslednju koru možete ukrasite po svojoj želji (kremom, šlagom ili čokoladnim prelivom.)

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept