burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Čokoladna sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga od keksa

220 g keksa

100 ml mleka

80 g putera

20 g C Kakao prah

20 g C Šećer u prahu

I fil

2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

100 ml mleka

200 ml slatke pavlake

II fil

2 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

100 ml mleka

200 ml slatke pavlake

Ganaš

100 ml slatke pavlake

100 g crne čokolade

Čokoladna sladoled torta

Osvežavajuća, kremasta i neodoljivo čokoladna poslastica.

Koraci pripreme

Priprema torte:

Podlogu napravite od mlevenog keksa, otopljenog putera, mleka, dodajte kakao i šećer u prahu, sve dobro sjedinite i oblikujte koru u kalupu. Zatim predjite na pripremu prvog fila za koji vam je potrebna slatka pavlaka, mleko i Eskimko sa ukusom čokolade. Dobro umutite i stavite preko kore. Za drugi fil ponovo umutite slatku pavlaku, mleko i ovoga puta Eskimka sa ukusom straćatele. Za još čokoladniji ukus prelijte ganašom od crne čokolade i slatke pavlake, sve to dobro ohladite i uživajte u svakom zalogaju. Mere su za kalup prečnika 21cm.

Naši proizvodi

Čokoladna sladoled torta

Osvežavajuća, kremasta i neodoljivo čokoladna poslastica.

Koraci pripreme

Priprema torte:

Podlogu napravite od mlevenog keksa, otopljenog putera, mleka, dodajte kakao i šećer u prahu, sve dobro sjedinite i oblikujte koru u kalupu. Zatim predjite na pripremu prvog fila za koji vam je potrebna slatka pavlaka, mleko i Eskimko sa ukusom čokolade. Dobro umutite i stavite preko kore. Za drugi fil ponovo umutite slatku pavlaku, mleko i ovoga puta Eskimka sa ukusom straćatele. Za još čokoladniji ukus prelijte ganašom od crne čokolade i slatke pavlake, sve to dobro ohladite i uživajte u svakom zalogaju. Mere su za kalup prečnika 21cm.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept