burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čokoladna šarlota

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Krem:

250 g čokolade za kuvanje

100 g maslaca

100 g C šećera u prahu

5 jaja

1 kesica C vanilin šećera

Podloga:

250 g piškota

2 dl kafe

Fil:

2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

240 ml mleka

Čokoladna šarlota

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Čokoladu izlomiti na komade i otopiti na pari.

Dodati u otopljenu glatku čokoladu jedno po jedno žumance, a zatim šećer u prahu, vanilin šećer i omekšali maslac.

Sve vreme mešati i kuvati na pari dok se masa ne ujednači.

Od belanaca umutiti čvrst šam. U još toplu čokoladnu smesu (sklonite sa vatre) umešati lagano varjačom ili špatulom umućeni šne.

Skuvati 2 dl jače kafe. Prohladiti. Činiju zapremine oko 2 l obložiti folijom.

Piškote namakati u mlaku kafu i obložiti piškotama dno i stranice činije. Sipati krem na piškote.

Krajeve piškota koji vire preko krema odseći oštrim nožem i poređati po kremu (one će se naći na dnu torte kad prevrnete činiju).

Prekrijte činiju folijom i ostavite u frižider 24 sata da se krem dobro stegne. Sledećeg dana izvrnite tortu na tacnu i oslobodite je folije.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilujte tortu.

Naši proizvodi

Čokoladna šarlota

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Čokoladu izlomiti na komade i otopiti na pari.

Dodati u otopljenu glatku čokoladu jedno po jedno žumance, a zatim šećer u prahu, vanilin šećer i omekšali maslac.

Sve vreme mešati i kuvati na pari dok se masa ne ujednači.

Od belanaca umutiti čvrst šam. U još toplu čokoladnu smesu (sklonite sa vatre) umešati lagano varjačom ili špatulom umućeni šne.

Skuvati 2 dl jače kafe. Prohladiti. Činiju zapremine oko 2 l obložiti folijom.

Piškote namakati u mlaku kafu i obložiti piškotama dno i stranice činije. Sipati krem na piškote.

Krajeve piškota koji vire preko krema odseći oštrim nožem i poređati po kremu (one će se naći na dnu torte kad prevrnete činiju).

Prekrijte činiju folijom i ostavite u frižider 24 sata da se krem dobro stegne. Sledećeg dana izvrnite tortu na tacnu i oslobodite je folije.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilujte tortu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept