burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-60

Čokoladna rapsodija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-60

Sastojci

16 jaja

2 margarina

500 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

500 g čokolade

300 g keksa

3 C šlaga

Čokoladna rapsodija

Koraci pripreme

Umutiti 2 margarina sa 500 g C šećera u prahu.

Posebno umutiti 16 belanaca, u margarin dodati C vanilin šećer i jedno po jedno žumance (16 komada).

Dodati istopljenu prohlađenu čokoladu i mleveni keks.

U ovu masu dodati umućena belanca postepeno mešajući varjačom. Masu podeliti na 2 dela.

Od prvog dela ispeći 3 kore, a drugi deo je fil.

Kore peći na 180 min.10-15 min u zavisnosti od jačine rerne.

Slagati: kora.fil.šlag.kora.fil.šlag.kora.fil.šlag.

Naši proizvodi

Čokoladna rapsodija

Koraci pripreme

Umutiti 2 margarina sa 500 g C šećera u prahu.

Posebno umutiti 16 belanaca, u margarin dodati C vanilin šećer i jedno po jedno žumance (16 komada).

Dodati istopljenu prohlađenu čokoladu i mleveni keks.

U ovu masu dodati umućena belanca postepeno mešajući varjačom. Masu podeliti na 2 dela.

Od prvog dela ispeći 3 kore, a drugi deo je fil.

Kore peći na 180 min.10-15 min u zavisnosti od jačine rerne.

Slagati: kora.fil.šlag.kora.fil.šlag.kora.fil.šlag.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept