0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
4 belanca
100 g C šećera u prahu
30 ml vode
60 g mlevenih lešnika
50 g brašna
10 g C praška za pecivo
4 žumanceta
10 kašika C šećera u prahu
200 ml mleka
120 g C pudinga od vanile
800 ml mleka
200 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca
150 g C šećera u prahu
200 g mlevene plazme
100 g čokolade za kuvanje
30 ml mleka
4 belanceta malo umutiti, dodati 100 g šećera i još mutiti, dodati 30 ml vode i još malo mutiti. U umućena belanca sipati 60 g mlevenih lešnika, 50 g brašna i 10 g C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u kalup koji ste obložili pek papirom i namazali uljem. Peći koru na 200 stepeni 15-20 minuta.
4 žumanca i 10 kašika šećera izmešati varjačom, dodati 200 ml mleka i promešati. U to dodati 120 g C pudinga od vanile i izmešati. Dobijenu smesu kuvati u 800 ml mleka.
200 g čokolade preliti sa polovinom skuvanog vrućeg pudinga i izmešati da se rastopi čokolada.
Otopiti još 100 g čokolade sa 30 ml mleka i premazati pečenu koru.
250 g maslaca i 150 g šećera u prahu izmutiti mikserom. Odvojiti pola smese i pomešati sa preostalim pudingom od vanile. Izmutiti mikserom. Drugu polovinu smese od maslaca i šećera pomešati sa pudingom u koji je rastopljena čokolada. Izmutiti mikserom.
U beli fil dodati 200 g mlevene plazme.
Na koru koju smo premazali topljenom čokoladom stavimo prvi deo fila - onaj sa mlevenom plazmom i izravnamo. Zatim stavimo drugi deo fila - onaj sa topljenom čokoladom i izravnamo.
Ostavimo tortu da odstoji nekoliko sati.
4 belanceta malo umutiti, dodati 100 g šećera i još mutiti, dodati 30 ml vode i još malo mutiti. U umućena belanca sipati 60 g mlevenih lešnika, 50 g brašna i 10 g C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u kalup koji ste obložili pek papirom i namazali uljem. Peći koru na 200 stepeni 15-20 minuta.
4 žumanca i 10 kašika šećera izmešati varjačom, dodati 200 ml mleka i promešati. U to dodati 120 g C pudinga od vanile i izmešati. Dobijenu smesu kuvati u 800 ml mleka.
200 g čokolade preliti sa polovinom skuvanog vrućeg pudinga i izmešati da se rastopi čokolada.
Otopiti još 100 g čokolade sa 30 ml mleka i premazati pečenu koru.
250 g maslaca i 150 g šećera u prahu izmutiti mikserom. Odvojiti pola smese i pomešati sa preostalim pudingom od vanile. Izmutiti mikserom. Drugu polovinu smese od maslaca i šećera pomešati sa pudingom u koji je rastopljena čokolada. Izmutiti mikserom.
U beli fil dodati 200 g mlevene plazme.
Na koru koju smo premazali topljenom čokoladom stavimo prvi deo fila - onaj sa mlevenom plazmom i izravnamo. Zatim stavimo drugi deo fila - onaj sa topljenom čokoladom i izravnamo.
Ostavimo tortu da odstoji nekoliko sati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.