burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20

Čokoladna plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20

Sastojci

Za koru:

4 belanca

100 g C šećera u prahu

30 ml vode

60 g mlevenih lešnika

50 g brašna

10 g C praška za pecivo

Za fil:

4 žumanceta

10 kašika C šećera u prahu

200 ml mleka

120 g C pudinga od vanile

800 ml mleka

200 g čokolade za kuvanje

250 g maslaca

150 g C šećera u prahu

200 g mlevene plazme

Za premazivanje kore:

100 g čokolade za kuvanje

30 ml mleka

Čokoladna plazma torta

Koraci pripreme

4 belanceta malo umutiti, dodati 100 g šećera i još mutiti, dodati 30 ml vode i još malo mutiti. U umućena belanca sipati 60 g mlevenih lešnika, 50 g brašna i 10 g C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u kalup koji ste obložili pek papirom i namazali uljem. Peći koru na 200 stepeni 15-20 minuta.

4 žumanca i 10 kašika šećera izmešati varjačom, dodati 200 ml mleka i promešati. U to dodati 120 g C pudinga od vanile i izmešati. Dobijenu smesu kuvati u 800 ml mleka.

200 g čokolade preliti sa polovinom skuvanog vrućeg pudinga i izmešati da se rastopi čokolada.

Otopiti još 100 g čokolade sa 30 ml mleka i premazati pečenu koru.

250 g maslaca i 150 g šećera u prahu izmutiti mikserom. Odvojiti pola smese i pomešati sa preostalim pudingom od vanile. Izmutiti mikserom. Drugu polovinu smese od maslaca i šećera pomešati sa pudingom u koji je rastopljena čokolada. Izmutiti mikserom.

U beli fil dodati 200 g mlevene plazme.

Na koru koju smo premazali topljenom čokoladom stavimo prvi deo fila - onaj sa mlevenom plazmom i izravnamo. Zatim stavimo drugi deo fila - onaj sa topljenom čokoladom i izravnamo.

Ostavimo tortu da odstoji nekoliko sati.

Naši proizvodi

Čokoladna plazma torta

Koraci pripreme

4 belanceta malo umutiti, dodati 100 g šećera i još mutiti, dodati 30 ml vode i još malo mutiti. U umućena belanca sipati 60 g mlevenih lešnika, 50 g brašna i 10 g C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u kalup koji ste obložili pek papirom i namazali uljem. Peći koru na 200 stepeni 15-20 minuta.

4 žumanca i 10 kašika šećera izmešati varjačom, dodati 200 ml mleka i promešati. U to dodati 120 g C pudinga od vanile i izmešati. Dobijenu smesu kuvati u 800 ml mleka.

200 g čokolade preliti sa polovinom skuvanog vrućeg pudinga i izmešati da se rastopi čokolada.

Otopiti još 100 g čokolade sa 30 ml mleka i premazati pečenu koru.

250 g maslaca i 150 g šećera u prahu izmutiti mikserom. Odvojiti pola smese i pomešati sa preostalim pudingom od vanile. Izmutiti mikserom. Drugu polovinu smese od maslaca i šećera pomešati sa pudingom u koji je rastopljena čokolada. Izmutiti mikserom.

U beli fil dodati 200 g mlevene plazme.

Na koru koju smo premazali topljenom čokoladom stavimo prvi deo fila - onaj sa mlevenom plazmom i izravnamo. Zatim stavimo drugi deo fila - onaj sa topljenom čokoladom i izravnamo.

Ostavimo tortu da odstoji nekoliko sati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept