0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 l mleka
130 g šećera
4 C pudinga od čokolade
200 g putera sobne temperature
120 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
250 g mlevenog keksa
60 g mlečne čokolade
40 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Prvo od 1 l mleka odvojiti 250 ml u koji se sipaju 4 C pudinga i izmešaju da nema grudvica, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.
Kada mleko provri dodati puding smesu i mešati sve dok još jednom ne provri. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi.
Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu.
Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks, a u drugi seckanu čokoladu.
Sada u kalup prečnika 24 cm rasporediti prvo fil sa mlevenim keksom, pa fil sa čokoladom.
Odložiti u frižider, a za to vreme napraviti ganaš.
U posudu staviti sve sastojke za ganaš i istopiti na šporetu, pa kada se ohladi preliti preko torte i ostaviti u frižider na hlađenje 2 sata.
Na kraju tortu ukrasiti po želji.
Prvo od 1 l mleka odvojiti 250 ml u koji se sipaju 4 C pudinga i izmešaju da nema grudvica, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.
Kada mleko provri dodati puding smesu i mešati sve dok još jednom ne provri. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi.
Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu.
Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks, a u drugi seckanu čokoladu.
Sada u kalup prečnika 24 cm rasporediti prvo fil sa mlevenim keksom, pa fil sa čokoladom.
Odložiti u frižider, a za to vreme napraviti ganaš.
U posudu staviti sve sastojke za ganaš i istopiti na šporetu, pa kada se ohladi preliti preko torte i ostaviti u frižider na hlađenje 2 sata.
Na kraju tortu ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.