burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Čokoladna narandža

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za koru:

10 jaja

10 kašika C šećera u prahu

300 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

300 ml soka od pomorandže

Fil:

200 g čokolade za kuvanje

1 kašike C pudinga čokolada

250 g margarina

Čokoladna narandža

Koraci pripreme

Kora:
10vjaja umutiti sa 10 kašika sećera.

Zatim dodati 300 g mlevenih oraha i još malo umutiti, pa dodati 2 kašike brašna. Sok od pomorandže dodati polako da se sve lepo sjedini.

Prebacite u pleh sa papirom za pečenje i peći zavisi od vaše rerne (200 C 15 min. ili 180 C 15 min.). Kod pečenja kore pazite jer je kora vlažna ne treba da se presuši!

Fil je jednostavan, kao glazura, 200 g čokolade za kuvanje pomešati sa C šećerom u prahu i pudingom. Topiti na laganoj vatri sve dok se ne vidi dno šerpe, kada povučete varjaču da ostane trag. Mešati non stop da ne zagori fil!

Kada sklonite sa vatre dodate 250 gr margarin i mešati da se sve sjedini. Ostavite da se malo prohladi i stegne!

Kada je kora pečena ostavute je da se malo ohladi, pa je presecite po dužini da dobijete 3 kore. Svaku koru filujete filom i premažete preko cele torte na kraju.

Odozgo možete uskrati sa orasima ili po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna narandža

Koraci pripreme

Kora:
10vjaja umutiti sa 10 kašika sećera.

Zatim dodati 300 g mlevenih oraha i još malo umutiti, pa dodati 2 kašike brašna. Sok od pomorandže dodati polako da se sve lepo sjedini.

Prebacite u pleh sa papirom za pečenje i peći zavisi od vaše rerne (200 C 15 min. ili 180 C 15 min.). Kod pečenja kore pazite jer je kora vlažna ne treba da se presuši!

Fil je jednostavan, kao glazura, 200 g čokolade za kuvanje pomešati sa C šećerom u prahu i pudingom. Topiti na laganoj vatri sve dok se ne vidi dno šerpe, kada povučete varjaču da ostane trag. Mešati non stop da ne zagori fil!

Kada sklonite sa vatre dodate 250 gr margarin i mešati da se sve sjedini. Ostavite da se malo prohladi i stegne!

Kada je kora pečena ostavute je da se malo ohladi, pa je presecite po dužini da dobijete 3 kore. Svaku koru filujete filom i premažete preko cele torte na kraju.

Odozgo možete uskrati sa orasima ili po želji.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept