0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
10 jaja
10 kašika C šećera u prahu
300 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
300 ml soka od pomorandže
200 g čokolade za kuvanje
1 kašike C pudinga čokolada
250 g margarina
Kora:
10vjaja umutiti sa 10 kašika sećera.
Zatim dodati 300 g mlevenih oraha i još malo umutiti, pa dodati 2 kašike brašna. Sok od pomorandže dodati polako da se sve lepo sjedini.
Prebacite u pleh sa papirom za pečenje i peći zavisi od vaše rerne (200 C 15 min. ili 180 C 15 min.). Kod pečenja kore pazite jer je kora vlažna ne treba da se presuši!
Fil je jednostavan, kao glazura, 200 g čokolade za kuvanje pomešati sa C šećerom u prahu i pudingom. Topiti na laganoj vatri sve dok se ne vidi dno šerpe, kada povučete varjaču da ostane trag. Mešati non stop da ne zagori fil!
Kada sklonite sa vatre dodate 250 gr margarin i mešati da se sve sjedini. Ostavite da se malo prohladi i stegne!
Kada je kora pečena ostavute je da se malo ohladi, pa je presecite po dužini da dobijete 3 kore. Svaku koru filujete filom i premažete preko cele torte na kraju.
Odozgo možete uskrati sa orasima ili po želji.
Kora:
10vjaja umutiti sa 10 kašika sećera.
Zatim dodati 300 g mlevenih oraha i još malo umutiti, pa dodati 2 kašike brašna. Sok od pomorandže dodati polako da se sve lepo sjedini.
Prebacite u pleh sa papirom za pečenje i peći zavisi od vaše rerne (200 C 15 min. ili 180 C 15 min.). Kod pečenja kore pazite jer je kora vlažna ne treba da se presuši!
Fil je jednostavan, kao glazura, 200 g čokolade za kuvanje pomešati sa C šećerom u prahu i pudingom. Topiti na laganoj vatri sve dok se ne vidi dno šerpe, kada povučete varjaču da ostane trag. Mešati non stop da ne zagori fil!
Kada sklonite sa vatre dodate 250 gr margarin i mešati da se sve sjedini. Ostavite da se malo prohladi i stegne!
Kada je kora pečena ostavute je da se malo ohladi, pa je presecite po dužini da dobijete 3 kore. Svaku koru filujete filom i premažete preko cele torte na kraju.
Odozgo možete uskrati sa orasima ili po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.