burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čokoladna Mis torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

30 g C kakao praha

1 kesica C vanilin šećera

70 g putera

Za krem:

1 pakovanje C pudinga od čokolade

80 g putera

2 jaja

80 g šećera

100 ml slatke pavlake

Za preliv:

100 g C šlag krema

150 g C šećera u prahu

150 g crne čokolade

Čokoladna Mis torta

Koraci pripreme

Izmešajte keks sa C kakao prahom i C vanilin šećerom, pa izmiksajte sa puterom i utisnite kao koru u kalup za tortu. Stavite na hlađenje desetak minuta.

Za krem, skuvajte C puding od čokolade i puter (na skoro ohlađen puding umiksati otopljen puter).

Umutite jaja i šećer pa dodajte pavlaku i muteći dodajte prethodno skuvan puding.

Sipajte u ohlađeni pleh sa korom i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za glazuru, otopite čokoladu sa pavlakom (ne treba da provri), dodajte sirup i dobro prosejani C šećer u prahu.

Sve dobro umutute da se izjednači pa sipajte preko hladne torte i ostavite u frižideru barem oko pola sata.

Naši proizvodi

Čokoladna Mis torta

Koraci pripreme

Izmešajte keks sa C kakao prahom i C vanilin šećerom, pa izmiksajte sa puterom i utisnite kao koru u kalup za tortu. Stavite na hlađenje desetak minuta.

Za krem, skuvajte C puding od čokolade i puter (na skoro ohlađen puding umiksati otopljen puter).

Umutite jaja i šećer pa dodajte pavlaku i muteći dodajte prethodno skuvan puding.

Sipajte u ohlađeni pleh sa korom i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za glazuru, otopite čokoladu sa pavlakom (ne treba da provri), dodajte sirup i dobro prosejani C šećer u prahu.

Sve dobro umutute da se izjednači pa sipajte preko hladne torte i ostavite u frižideru barem oko pola sata.

Autor

Đina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept