0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20-25
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20-25
350 g seckanih lešnika
10 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike brašna
500 g eurokrema
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
4 kašike brašna
1 l mleka
300 g maslaca
100 g C šećera u prahu
250 g crne čokolade
1 C vanilin šećer
200 g bele čokolade
3 kašike mleka
Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom i umešati brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima, preko njih sipati umućenu smesu od belanca.
Sušiti na 150 stepeni oko 70 minuta. Gotovu koru okrenuti da lešnici budu gore.
Skinuti pek papir od kore i dok je još topla preko nje, preko lešnika, namazati eurokrem.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati C puding i brašno, pa sve ukuvati u mleku. Dodati otopljenu crnu čokoladu i kad se prohladi, umešati maslac umućen sa C šećerom u prahu i vanilom.
Koru prepoloviti i filovati donju pa gornju, sa tim da fil preko prve, donje kore bude deblji u odnosu na fil preko druge, gornje kore.
Napraviti glazuru od bele čokolade i premazati preko torte.
Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom i umešati brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima, preko njih sipati umućenu smesu od belanca.
Sušiti na 150 stepeni oko 70 minuta. Gotovu koru okrenuti da lešnici budu gore.
Skinuti pek papir od kore i dok je još topla preko nje, preko lešnika, namazati eurokrem.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati C puding i brašno, pa sve ukuvati u mleku. Dodati otopljenu crnu čokoladu i kad se prohladi, umešati maslac umućen sa C šećerom u prahu i vanilom.
Koru prepoloviti i filovati donju pa gornju, sa tim da fil preko prve, donje kore bude deblji u odnosu na fil preko druge, gornje kore.
Napraviti glazuru od bele čokolade i premazati preko torte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.