burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20-25

Čokoladna lešnik torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-25

Sastojci

Kore:

350 g seckanih lešnika

10 belanaca

15 kašika šećera

1 kašika sirćeta

2 kašike brašna

500 g eurokrema

Krem:

10 žumanaca

10 kašika šećera

2 C pudinga od čokolade

4 kašike brašna

1 l mleka

300 g maslaca

100 g C šećera u prahu

250 g crne čokolade

1 C vanilin šećer

Glazura:

200 g bele čokolade

3 kašike mleka

Čokoladna lešnik torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom i umešati brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima, preko njih sipati umućenu smesu od belanca.

Sušiti na 150 stepeni oko 70 minuta. Gotovu koru okrenuti da lešnici budu gore.

Skinuti pek papir od kore i dok je još topla preko nje, preko lešnika, namazati eurokrem.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati C puding i brašno, pa sve ukuvati u mleku. Dodati otopljenu crnu čokoladu i kad se prohladi, umešati maslac umućen sa C šećerom u prahu i vanilom.

Koru prepoloviti i filovati donju pa gornju, sa tim da fil preko prve, donje kore bude deblji u odnosu na fil preko druge, gornje kore.

Napraviti glazuru od bele čokolade i premazati preko torte.

Naši proizvodi

Čokoladna lešnik torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom i umešati brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima, preko njih sipati umućenu smesu od belanca.

Sušiti na 150 stepeni oko 70 minuta. Gotovu koru okrenuti da lešnici budu gore.

Skinuti pek papir od kore i dok je još topla preko nje, preko lešnika, namazati eurokrem.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati C puding i brašno, pa sve ukuvati u mleku. Dodati otopljenu crnu čokoladu i kad se prohladi, umešati maslac umućen sa C šećerom u prahu i vanilom.

Koru prepoloviti i filovati donju pa gornju, sa tim da fil preko prve, donje kore bude deblji u odnosu na fil preko druge, gornje kore.

Napraviti glazuru od bele čokolade i premazati preko torte.

Autor

Milijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept