burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Čokoladna fantazija ukusa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

4 jaja

4 kašike šećera

2 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1 kašika ulja

1 C prašak za pecivo

1 kašika mlevenih oraha

100 g čokolade za kuvanje

FiI I:

300 g šećera

300 g čokolade za kuvanje

300 g mlevenih oraha

200 ml mleka

200 g margarina

kora od 1 pomorandže

1 kesica C vanilnog šećera

Fil II:

5 jaja

1 l mleka

5 C pudinga od vanile

300 g šećera

250 g margarina

2 kesice C vanilnog šećera

200 ml slatke pavlake

Preliv:

200 g čokolade za kuvanje

100 g C šećera u prahu

150 ml mleka

150 g margarina

2 pomorandže

Čokoladna fantazija ukusa

Koraci pripreme

Istopiti šećer, čokoladu i mleko i kada se smesa prohladi dodati margarin. Zatim dodati orahe i koru od pomorandže. Ostaviti fil da se stegne.

Umutiti jajaj sa šećerom i dodati C puding i dodati malo mleka od 1 l.

U drugoj posudi staviti da vri ostatak mleka, potom u vrelo mleko dodati smesu od jaja i pudinga.

Ostaviti smesu da se odladi i dodati margarin i umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider.

Umutiti belanca, dodati šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Dodati ulje, brašno, C kakao, orahe i otopljenu čokoladu.

Masu sipati u pleh i peći na 150 stepeni 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.

Otopiti čokoladu, mleko, šećer i margarin. Kada je smesa kompaktna, dodati koru od pomorandže (pomorandže iscediti) i tim sokom prskati kore.

Filovanje: kora- fil I - kora - fil II - kora - fil I.

Tortu preliti glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija ukusa

Koraci pripreme

Istopiti šećer, čokoladu i mleko i kada se smesa prohladi dodati margarin. Zatim dodati orahe i koru od pomorandže. Ostaviti fil da se stegne.

Umutiti jajaj sa šećerom i dodati C puding i dodati malo mleka od 1 l.

U drugoj posudi staviti da vri ostatak mleka, potom u vrelo mleko dodati smesu od jaja i pudinga.

Ostaviti smesu da se odladi i dodati margarin i umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider.

Umutiti belanca, dodati šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Dodati ulje, brašno, C kakao, orahe i otopljenu čokoladu.

Masu sipati u pleh i peći na 150 stepeni 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.

Otopiti čokoladu, mleko, šećer i margarin. Kada je smesa kompaktna, dodati koru od pomorandže (pomorandže iscediti) i tim sokom prskati kore.

Filovanje: kora- fil I - kora - fil II - kora - fil I.

Tortu preliti glazurom od čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept