0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašika mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
300 g šećera
300 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenih oraha
200 ml mleka
200 g margarina
kora od 1 pomorandže
1 kesica C vanilnog šećera
5 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
300 g šećera
250 g margarina
2 kesice C vanilnog šećera
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
100 g C šećera u prahu
150 ml mleka
150 g margarina
2 pomorandže
Istopiti šećer, čokoladu i mleko i kada se smesa prohladi dodati margarin. Zatim dodati orahe i koru od pomorandže. Ostaviti fil da se stegne.
Umutiti jajaj sa šećerom i dodati C puding i dodati malo mleka od 1 l.
U drugoj posudi staviti da vri ostatak mleka, potom u vrelo mleko dodati smesu od jaja i pudinga.
Ostaviti smesu da se odladi i dodati margarin i umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider.
Umutiti belanca, dodati šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Dodati ulje, brašno, C kakao, orahe i otopljenu čokoladu.
Masu sipati u pleh i peći na 150 stepeni 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.
Otopiti čokoladu, mleko, šećer i margarin. Kada je smesa kompaktna, dodati koru od pomorandže (pomorandže iscediti) i tim sokom prskati kore.
Filovanje: kora- fil I - kora - fil II - kora - fil I.
Tortu preliti glazurom od čokolade.
Istopiti šećer, čokoladu i mleko i kada se smesa prohladi dodati margarin. Zatim dodati orahe i koru od pomorandže. Ostaviti fil da se stegne.
Umutiti jajaj sa šećerom i dodati C puding i dodati malo mleka od 1 l.
U drugoj posudi staviti da vri ostatak mleka, potom u vrelo mleko dodati smesu od jaja i pudinga.
Ostaviti smesu da se odladi i dodati margarin i umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider.
Umutiti belanca, dodati šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Dodati ulje, brašno, C kakao, orahe i otopljenu čokoladu.
Masu sipati u pleh i peći na 150 stepeni 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.
Otopiti čokoladu, mleko, šećer i margarin. Kada je smesa kompaktna, dodati koru od pomorandže (pomorandže iscediti) i tim sokom prskati kore.
Filovanje: kora- fil I - kora - fil II - kora - fil I.
Tortu preliti glazurom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.