burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Korice:

12 jaja

12 supenih kašika šećera

12 supenih kašika ulja

12 supenih kašika belog brašna tip 400

6 supenih kašika C kakao praha

3 kesice C praška za pecivo

Preliv:

200 ml mleka

5 kašika C kakao praha

Fil 1:

1 l slatke pavlake

100 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

5 kašika C kakao praha

400 g čokolade za kuvanje

Fil 2:

500 g C šlag krema

500 ml mleka

Dekoracija:

250 g C šlag krema

50 g C kakao praha

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil broj 1. U većoj šerpi sipati slatku pavlaku i na laganoj vatri ugrejati, ali ne sme nikako da provri.

Kada se pavlaka ugreje, dodati C šećer u prahu, C kakao, C vanilin šećer i čokoladu za kuvanje.

Mešati varjačom dok se sve lepo ne sjedini. Šerpu zatvoriti poklopcem i pustiti da odstoji najmanje tri sata.

Pre filovanja korica, mikserom na najjačoj brzinu dobro izradite kremu i fil je gotov. Dobićete najkremastiji čokoladni fil.

Za korice je potrebno da odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrsti šam postepeno im dodavajući šećer. Kada dobijete čvrst šam, muteći dodajte jedno po jedno žumance.

U smesu dodajte brašno, ulje, C kakao i C prašak za pecivo i sjedinite varjačom. Koru peći u pleh oblika po želji na pek papiru ili na pobrašnjenom i nauljenom plehu 15 minuta na 190 stepeni.

C šlag i mleko umutiti mikserom na najjačoj brzini i to bi bio drugi fil. Za preliv malo ugrejati mleko i pomešati sa C kakaom.

Na tacnu stavite prvu koru, prelijte je sa nekoliko kašika preliva, onda premažite prvim filom, pa drugim filom, preko stavite drugu koru i ponovite postupak preliva i filovanja i sa drugom i trećom korom. Tortu staviti na hlađenje sat vremena.

Nakon toga izradite C šlag za dekoraciju i po želji ukrasite tortu na kraju posipajući je C kakao prahom. Ostaviti tortu da prenoći, te sutradan poslužiti.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil broj 1. U većoj šerpi sipati slatku pavlaku i na laganoj vatri ugrejati, ali ne sme nikako da provri.

Kada se pavlaka ugreje, dodati C šećer u prahu, C kakao, C vanilin šećer i čokoladu za kuvanje.

Mešati varjačom dok se sve lepo ne sjedini. Šerpu zatvoriti poklopcem i pustiti da odstoji najmanje tri sata.

Pre filovanja korica, mikserom na najjačoj brzinu dobro izradite kremu i fil je gotov. Dobićete najkremastiji čokoladni fil.

Za korice je potrebno da odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrsti šam postepeno im dodavajući šećer. Kada dobijete čvrst šam, muteći dodajte jedno po jedno žumance.

U smesu dodajte brašno, ulje, C kakao i C prašak za pecivo i sjedinite varjačom. Koru peći u pleh oblika po želji na pek papiru ili na pobrašnjenom i nauljenom plehu 15 minuta na 190 stepeni.

C šlag i mleko umutiti mikserom na najjačoj brzini i to bi bio drugi fil. Za preliv malo ugrejati mleko i pomešati sa C kakaom.

Na tacnu stavite prvu koru, prelijte je sa nekoliko kašika preliva, onda premažite prvim filom, pa drugim filom, preko stavite drugu koru i ponovite postupak preliva i filovanja i sa drugom i trećom korom. Tortu staviti na hlađenje sat vremena.

Nakon toga izradite C šlag za dekoraciju i po želji ukrasite tortu na kraju posipajući je C kakao prahom. Ostaviti tortu da prenoći, te sutradan poslužiti.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept