0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika oraha
4 kašike brašna
100 g čokolade za kuvanje
C kakao prah
300 g oraha
1/4 l mleka
2 C vanilin šećera
4 jaja
300 g C šećera u prahu
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
C šlag krem od čokolade
Umutiti dve kore od 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika oraha, 2 kašika brašna, 50 g rendane čokolade za kuvanje i malo C kakaoa.
Beli fil:
300 g oraha popariti sa 1/4 vrelog mleka zaslađenog po želji i 2 C vanilin šećera.
Braon fil:
4 cela jaja i 300 g C šećera u prahu kuvati na pari (oko 20 min.), zatim brzo 250 g margarina, 200 g čokolade za kuvanje i 2-3 kapi ulja.
Na prvu koru staviti beli fil, preko njega 1/2 braon fila, staviti drugu koru i ostatak braon fila.
Po želji ukrasiti C šlag kremom od čokolade.
Umutiti dve kore od 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika oraha, 2 kašika brašna, 50 g rendane čokolade za kuvanje i malo C kakaoa.
Beli fil:
300 g oraha popariti sa 1/4 vrelog mleka zaslađenog po želji i 2 C vanilin šećera.
Braon fil:
4 cela jaja i 300 g C šećera u prahu kuvati na pari (oko 20 min.), zatim brzo 250 g margarina, 200 g čokolade za kuvanje i 2-3 kapi ulja.
Na prvu koru staviti beli fil, preko njega 1/2 braon fila, staviti drugu koru i ostatak braon fila.
Po želji ukrasiti C šlag kremom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.