0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 jajeta
4 kašike šećera
150 g čokolade
65 g putera
1 kašika brašna
500 g maskarpone sira
2 kašike C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
100 g čokolade sa većim udelom kakaoa
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
po 25 g crne, mlečne i bele čokolade
Kora:
U sudu na pari rastopiti čokoladu i puter, skloniti s vatre i ohladiti. Ulupati belanca u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i puter, a potom i kašiku brašna, te izmiksati.
Lagano sjediniti smesu sa samom od belanaca, pa je sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup i peći u rerni zagrejanoj na 160°C oko 35 min.
Fil:
U odgovarajućoj posudi pomešati maskarpone sir sa 2 kašike C šećera u prahu. Umutiti slatku pavlaku i dodati je siru. Podeliti masu na tri jednaka dela.
Na pari rastopiti belu čokoladu, prohladiti i umešati u trećinu smese slatke pavlake i sira. Dobijeni krem rasporediti po ohlađenoj kori i lepo poravnati.
Potom u drugu trećinu pomešane slatke pavlake i sira umešati otopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu, te je naneti na sloj belog fila.
Na kraju u preostalu smesu sipati otopljenu čokoladu sa visokim sadržajem kakao delova, lepo sjediniti i premazati preko sloja s mlečnom čokoladom.
Dekorisati rendanom belom, mlečnom i crnom čokoladom.
Kora:
U sudu na pari rastopiti čokoladu i puter, skloniti s vatre i ohladiti. Ulupati belanca u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i puter, a potom i kašiku brašna, te izmiksati.
Lagano sjediniti smesu sa samom od belanaca, pa je sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup i peći u rerni zagrejanoj na 160°C oko 35 min.
Fil:
U odgovarajućoj posudi pomešati maskarpone sir sa 2 kašike C šećera u prahu. Umutiti slatku pavlaku i dodati je siru. Podeliti masu na tri jednaka dela.
Na pari rastopiti belu čokoladu, prohladiti i umešati u trećinu smese slatke pavlake i sira. Dobijeni krem rasporediti po ohlađenoj kori i lepo poravnati.
Potom u drugu trećinu pomešane slatke pavlake i sira umešati otopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu, te je naneti na sloj belog fila.
Na kraju u preostalu smesu sipati otopljenu čokoladu sa visokim sadržajem kakao delova, lepo sjediniti i premazati preko sloja s mlečnom čokoladom.
Dekorisati rendanom belom, mlečnom i crnom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.