burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna čarolija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru

3 jajeta

4 kašike šećera

150 g čokolade

65 g putera

1 kašika brašna

Za fil:

500 g maskarpone sira

2 kašike C šećera u prahu

500 ml slatke pavlake

100 g čokolade sa većim udelom kakaoa

100 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

Za dekoraciju:

po 25 g crne, mlečne i bele čokolade

Čokoladna čarolija

Koraci pripreme

Kora:
U sudu na pari rastopiti čokoladu i puter, skloniti s vatre i ohladiti. Ulupati belanca u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i puter, a potom i kašiku brašna, te izmiksati.

Lagano sjediniti smesu sa samom od belanaca, pa je sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup i peći u rerni zagrejanoj na 160°C oko 35 min.

Fil:
U odgovarajućoj posudi pomešati maskarpone sir sa 2 kašike C šećera u prahu. Umutiti slatku pavlaku i dodati je siru. Podeliti masu na tri jednaka dela.

Na pari rastopiti belu čokoladu, prohladiti i umešati u trećinu smese slatke pavlake i sira. Dobijeni krem rasporediti po ohlađenoj kori i lepo poravnati.

Potom u drugu trećinu pomešane slatke pavlake i sira umešati otopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu, te je naneti na sloj belog fila.

Na kraju u preostalu smesu sipati otopljenu čokoladu sa visokim sadržajem kakao delova, lepo sjediniti i premazati preko sloja s mlečnom čokoladom.

Dekorisati rendanom belom, mlečnom i crnom čokoladom.

Naši proizvodi

Čokoladna čarolija

Koraci pripreme

Kora:
U sudu na pari rastopiti čokoladu i puter, skloniti s vatre i ohladiti. Ulupati belanca u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i puter, a potom i kašiku brašna, te izmiksati.

Lagano sjediniti smesu sa samom od belanaca, pa je sipati u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup i peći u rerni zagrejanoj na 160°C oko 35 min.

Fil:
U odgovarajućoj posudi pomešati maskarpone sir sa 2 kašike C šećera u prahu. Umutiti slatku pavlaku i dodati je siru. Podeliti masu na tri jednaka dela.

Na pari rastopiti belu čokoladu, prohladiti i umešati u trećinu smese slatke pavlake i sira. Dobijeni krem rasporediti po ohlađenoj kori i lepo poravnati.

Potom u drugu trećinu pomešane slatke pavlake i sira umešati otopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu, te je naneti na sloj belog fila.

Na kraju u preostalu smesu sipati otopljenu čokoladu sa visokim sadržajem kakao delova, lepo sjediniti i premazati preko sloja s mlečnom čokoladom.

Dekorisati rendanom belom, mlečnom i crnom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept