burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija> 20

Čokoladna banana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
> 20

Sastojci

Za koru:

2 jajeta

9 kašika šećera

9 kašika mleka

9 kašika ulja

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

1 kašika C kakaoa

9 kašika brašna

Za fil:

8 kašika brašna

500 ml mleka

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

2-3 banane

Glazura:

C šlag krem od čokolade

Čokoladna banana torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umuti jaja, dodati šećer, a potom uz neprekidno mešanje dodavati ulje i mleko.

Postepeno dodavati brašno pomešano s C praškom za pecivo, C vanilin šećerom i C kakaom.

Kad se sve lepo izmeša, izliti u pleh i peći na 180 C oko 20-tak minuta. Gotovu koru ostaviti da se prohladi i napraviti fil.

Priprema fila:
Staviti mleko da se kuva. Postupak pravljenja fila je isti kao i kad pravite puding. Umutiti brašno i mleko, mešati dok ne nestanu grudvice.

Smesu istresti u mleko i kuvati uz neprekidno mešanje. Kada fil bude gotov, mešati, dok se ne ohladi.

U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin, a potom C šećer u prahu.

Koru podeliti na dva dela (najlakše ćete uraditi ako je sečete koncem).

Namazati fil, ređati banane isečene na kolutove, premazati filom, složiti banane, premazati filom, staviti preko koru, namazati fil.

Gotovu tortu ostaviti da se ohladi. Ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladna banana torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umuti jaja, dodati šećer, a potom uz neprekidno mešanje dodavati ulje i mleko.

Postepeno dodavati brašno pomešano s C praškom za pecivo, C vanilin šećerom i C kakaom.

Kad se sve lepo izmeša, izliti u pleh i peći na 180 C oko 20-tak minuta. Gotovu koru ostaviti da se prohladi i napraviti fil.

Priprema fila:
Staviti mleko da se kuva. Postupak pravljenja fila je isti kao i kad pravite puding. Umutiti brašno i mleko, mešati dok ne nestanu grudvice.

Smesu istresti u mleko i kuvati uz neprekidno mešanje. Kada fil bude gotov, mešati, dok se ne ohladi.

U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin, a potom C šećer u prahu.

Koru podeliti na dva dela (najlakše ćete uraditi ako je sečete koncem).

Namazati fil, ređati banane isečene na kolutove, premazati filom, složiti banane, premazati filom, staviti preko koru, namazati fil.

Gotovu tortu ostaviti da se ohladi. Ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept