burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija25

Čoko torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora

10 komad Jaja

10 kašika šećera

8 kašika brašna

6 kašika C Kakao prah

2 kesica C Prašak za pecivo

Fil

100 ml slatke pavlake

150 g C Šlag classic

150 g višanja

150 g malina

4 kašika šećera

1 kesica C Želatin

2 kesica C Puding sa ukusom čokolade

100 g čokolade

150 g maslaca

100 g C Šećer u prahu

Dekoracija

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

Čoko torta sa višnjama

Raj za nepca !

Koraci pripreme

Postupak za koru

Odvojiti 5 belanaca i umutiti čvrst šam sa 5 kašika šećera.
Dodati žumanca, brašno ,kakao i pzp I sjediniti.
Izliti smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 minuta.
Od ostalih sastojaka ispeći drugu koru .Umutiti slatku pavlaku. Umutiti šlag i spojiti .
Višanje i maline sa šećerom kuvati par minuta dok omekšaju . Dodati kesicu želatina spremljenog prema uputstvu na kesici i skuvati sa voćem dok ne provri. Ostaviti da se ohladi.
Dve kesice pudinga od čokolade skuvati , dodati 100 grama čokolade za kuvanje. Promešati dok se otopi pa ostaviti da se ohladi .
Umutiti penasto 150 grama margarina sa 100 grama šećera u prahu te dodati u čoko fil.
Ohlađene kore preseći uzdužno.
Namazati čokoladni fil, staviti voće pa beli fil pa koru i tako redom.
Na kraju ukrasiti čokoladnim krem šlagom.

Prijatno.

Naši proizvodi

Čoko torta sa višnjama

Raj za nepca !

Koraci pripreme

Postupak za koru

Odvojiti 5 belanaca i umutiti čvrst šam sa 5 kašika šećera.
Dodati žumanca, brašno ,kakao i pzp I sjediniti.
Izliti smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 minuta.
Od ostalih sastojaka ispeći drugu koru .Umutiti slatku pavlaku. Umutiti šlag i spojiti .
Višanje i maline sa šećerom kuvati par minuta dok omekšaju . Dodati kesicu želatina spremljenog prema uputstvu na kesici i skuvati sa voćem dok ne provri. Ostaviti da se ohladi.
Dve kesice pudinga od čokolade skuvati , dodati 100 grama čokolade za kuvanje. Promešati dok se otopi pa ostaviti da se ohladi .
Umutiti penasto 150 grama margarina sa 100 grama šećera u prahu te dodati u čoko fil.
Ohlađene kore preseći uzdužno.
Namazati čokoladni fil, staviti voće pa beli fil pa koru i tako redom.
Na kraju ukrasiti čokoladnim krem šlagom.

Prijatno.

Autor

Milanka Krstić
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept