burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Čoko oranž torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

5 jaja

125 g šećera

125 g brašna

1 C prašak za pecivo

50 g C kakaoa

2 dl soka od narandže

Za krem:

5 jaja

200 g C šećera u prahu

200 g čokolade

nekoliko kapi arome ruma

200 g putera

1 zamrznuta narandža

Čoko oranž torta

Koraci pripreme

Prethodnog dana stavite 1 srednju narandžu u zamrzivač da se zaledi.

Biskvit:
Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaoom.

Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.

Ispečen biskvit ostavite da se sasvim ohladi, pa ga presecite horizontalno na tri ili četiri kore, već po želji i mogućnostima.

Krem:
Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju, a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope. Ili ih skuvajte u mikrotalasnoj. Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.

Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.

Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.

Završni postupak:
Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu ili trećinu krema, poklopite drugom korom, pa i nju prelijte sokom i premažite odgovarajućim delom fila.

Slaganje završite trećom ili četvrtom korom, koju ćete poškropiti preostalim sokom.

Tortu rashladite, a zatim dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Čoko oranž torta

Koraci pripreme

Prethodnog dana stavite 1 srednju narandžu u zamrzivač da se zaledi.

Biskvit:
Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaoom.

Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.

Ispečen biskvit ostavite da se sasvim ohladi, pa ga presecite horizontalno na tri ili četiri kore, već po želji i mogućnostima.

Krem:
Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju, a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope. Ili ih skuvajte u mikrotalasnoj. Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.

Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.

Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.

Završni postupak:
Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu ili trećinu krema, poklopite drugom korom, pa i nju prelijte sokom i premažite odgovarajućim delom fila.

Slaganje završite trećom ili četvrtom korom, koju ćete poškropiti preostalim sokom.

Tortu rashladite, a zatim dekorišite po želji.

Autor

Makica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept