0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
5 jaja
125 g šećera
125 g brašna
1 C prašak za pecivo
50 g C kakaoa
2 dl soka od narandže
5 jaja
200 g C šećera u prahu
200 g čokolade
nekoliko kapi arome ruma
200 g putera
1 zamrznuta narandža
Prethodnog dana stavite 1 srednju narandžu u zamrzivač da se zaledi.
Biskvit:
Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaoom.
Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.
Ispečen biskvit ostavite da se sasvim ohladi, pa ga presecite horizontalno na tri ili četiri kore, već po želji i mogućnostima.
Krem:
Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju, a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope. Ili ih skuvajte u mikrotalasnoj. Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.
Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.
Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.
Završni postupak:
Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu ili trećinu krema, poklopite drugom korom, pa i nju prelijte sokom i premažite odgovarajućim delom fila.
Slaganje završite trećom ili četvrtom korom, koju ćete poškropiti preostalim sokom.
Tortu rashladite, a zatim dekorišite po želji.
Prethodnog dana stavite 1 srednju narandžu u zamrzivač da se zaledi.
Biskvit:
Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaoom.
Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.
Ispečen biskvit ostavite da se sasvim ohladi, pa ga presecite horizontalno na tri ili četiri kore, već po želji i mogućnostima.
Krem:
Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju, a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope. Ili ih skuvajte u mikrotalasnoj. Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.
Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.
Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.
Završni postupak:
Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu ili trećinu krema, poklopite drugom korom, pa i nju prelijte sokom i premažite odgovarajućim delom fila.
Slaganje završite trećom ili četvrtom korom, koju ćete poškropiti preostalim sokom.
Tortu rashladite, a zatim dekorišite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.