burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija45 parčića

Čoko oranž torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
45 parčića

Sastojci

25 jaja

1 kg šećera

5 kašika ulja

5 kašika mleka

700 g menaž čokolade

20 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

4 srednje pomorandže

2 margarina

100 g C prah šećera

180 g C krem šlaga od čokolade

Čoko oranž torta

Koraci pripreme

Za jednu koru umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 50 g otopljene čokolade, 4 kašike brašna, malo C praška za pecivo, rendanu koru od pola pomorandže.

Peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Na isti način ispeći još 4 kore.

Za fil skuvati na pari 25 žumanaca umućenih sa 25 kašika šećera. Na pola kuvanja dodati sok od dve pomorandže, dobro izmutiti mikserom i nastaviti kuvanje.

Pred kraj kuvanja dodati 300 g čokolade i rendanu koru od 1 pomorandže. Ohlađen fil sjediniti sa 2 umućena margarina sa 100 g C prah šećera.

Fil podeliti na 4 dela, filovati kore. Petu koru preliti glazurom od 150 g čokolade otopljene sa 3 kašike ulja.

Umutiti 180 g C krem šlaga od čokolade po uputstvu sa kesice i okolo našarati tortu.

Naši proizvodi

Čoko oranž torta

Koraci pripreme

Za jednu koru umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 50 g otopljene čokolade, 4 kašike brašna, malo C praška za pecivo, rendanu koru od pola pomorandže.

Peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Na isti način ispeći još 4 kore.

Za fil skuvati na pari 25 žumanaca umućenih sa 25 kašika šećera. Na pola kuvanja dodati sok od dve pomorandže, dobro izmutiti mikserom i nastaviti kuvanje.

Pred kraj kuvanja dodati 300 g čokolade i rendanu koru od 1 pomorandže. Ohlađen fil sjediniti sa 2 umućena margarina sa 100 g C prah šećera.

Fil podeliti na 4 dela, filovati kore. Petu koru preliti glazurom od 150 g čokolade otopljene sa 3 kašike ulja.

Umutiti 180 g C krem šlaga od čokolade po uputstvu sa kesice i okolo našarati tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept